Obľúbená letecká spoločnosť potešila Košičanov. Čakajú ich takéto novinky

  • Ryanair zvyšuje počet letov z Košíc do obľúbených destinácií.
  • Cestujúci získajú denné spojenie s Prahou a častejšie lety do Liverpoolu a Zadaru.
  • Zmeny prinesú väčšiu flexibilitu a nové príležitosti pre cestovateľov z východného Slovenska.
Off topic Ryanair má dobré správy pre Košíčanov
Ryanair má dobré správy pre Košíčanov. Zdroj: shutterstock.com/kamilpetran
BitmarketsBitmarkets

Cestujúci z východného Slovenska sa môžu tešiť na výrazné rozšírenie možností leteckého spojenia. Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair nedávno oznámila významné navýšenie kapacít na viacerých linkách z Letiska Košice. Tieto zmeny prinesú cestujúcim nielen väčšiu flexibilitu pri plánovaní svojich ciest, ale aj nové príležitosti na objavovanie obľúbených európskych destinácií.

Častejšie lety do populárnych miest

Už od 27. októbra tohto roka, kedy vstúpi do platnosti zimný letový poriadok, sa zvýši frekvencia letov do anglického Liverpoolu. Namiesto doterajších dvoch letov týždenne budú môcť cestujúci využiť spojenie trikrát do týždňa – v pondelok, stredu a piatok. Táto zmena poteší najmä tých, ktorí pravidelne cestujú za prácou, štúdiom alebo rodinou do Spojeného kráľovstva. Liverpool, známy svojou bohatou kultúrnou scénou a futbalovou históriou, sa tak stane ešte dostupnejším pre obyvateľov východného Slovenska.

Ešte výraznejšie zlepšenie čaká na linku do Prahy. Od 30. marca 2025, so začiatkom letného letového poriadku, bude Ryanair prevádzkovať lety medzi Košicami a českou metropolou každý deň v týždni. Toto denné spojenie nahradí súčasné štyri lety týždenne a umožní oveľa flexibilnejšie plánovanie ciest medzi východným Slovenskom a Českou republikou. Či už ide o obchodné cesty, víkendové výlety alebo návštevy príbuzných, cestujúci budú mať k dispozícii širokú škálu možností na každý deň v týždni.

Nové možnosti pre dovolenkárov

Milovníci chorvátskeho pobrežia sa môžu tešiť na rozšírené možnosti cestovania do Zadaru. Od 27. mája 2025 bude Ryanair lietať na tejto trase trikrát týždenne – v utorok, štvrtok a sobotu. Oproti súčasným dvom letom týždenne ide o výrazné navýšenie, ktoré umožní cestujúcim lepšie naplánovať svoje dovolenky pri Jadranskom mori. Zadar, známy svojimi historickými pamiatkami, krásnymi plážami a blízkosťou národných parkov, sa tak stane ešte atraktívnejšou destináciou pre slovenských turistov.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Thomas Dworschak, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice, vyzdvihol spoluprácu s Ryanairom:

Sme veľmi radi, že spoločnosť Ryanair ako náš spoľahlivý partner reflektuje na požiadavky trhu. Výsledkom je pozoruhodné navýšenie kapacity na obľúbených linkách do Liverpoolu, Prahy a Zadaru. Povzbudzujeme všetkých cestovateľov, aby si svoje výlety plánovali s predstihom a využili atraktívnu ponuku Ryanairu.

Vplyv na regionálny rozvoj

Tieto zmeny nielen zvýšia dostupnosť populárnych destinácií pre obyvateľov východného Slovenska, ale môžu tiež významne prispieť k rozvoju turizmu a obchodných vzťahov v regióne. Zvýšená frekvencia letov môže prilákať viac zahraničných návštevníkov do Košíc a okolia, čo môže mať pozitívny vplyv na miestnu ekonomiku.

Väčšia flexibilita

S týmito novinkami sa Letisko Košice stáva ešte dôležitejším dopravným uzlom, ktorý efektívne spája východné Slovensko so zvyškom Európy. Cestujúci tak získavajú viac možností na objavovanie nových miest, návštevu rodiny či obchodné cesty, a to všetko s väčšou flexibilitou a pohodlím.

 

Pre maximálne využitie týchto nových možností Dworschak odporúča cestujúcim, aby si svoje cesty plánovali s dostatočným predstihom. Vďaka tomu môžu nielen zabezpečiť najvýhodnejšie ceny leteniek, ale aj lepšie koordinovať svoje plány s novými letovými poriadkami.

Rozšírenie leteckých spojení z Košíc predstavuje významný krok vpred pre celý región. Nielen že zlepšuje mobilitu miestnych obyvateľov, ale aj otvára nové možnosti pre rozvoj obchodu, turizmu a kultúrnej výmeny. S týmito zmenami sa Košice a východné Slovensko stávajú ešte atraktívnejším miestom pre život, prácu i návštevu.

Autor:
Henrieta Balázsová
Henrieta Balázsová

Vyštudovala psychológiu, no nakoniec jej učaroval svet marketingu. Na vlnách kreatívy surfuje od roku 2016. Venovala sa aj redaktorskej a editorskej činnosti pre viaceré redakcie.