Warren Buffett sa zbavuje akcií v hodnote stoviek miliónov

  • Warren Buffett začal predávať akcie Bank of America (BAC).
  • Predaje prichádzajú po masívnom zbavení sa akcií Applu.
  • Šéf Berkshire Hathaway predal akcie BAC v hodnote 228,65 milióna dolárov.
Novinky Warren Buffett sa zbavuje akcií Bank of America
Warren Buffett sa zbavuje akcií Bank of America. Zdroj: shutterstock.com/Lemonsoup14/Rob Crandall
BitmarketsBitmarkets

Najznámejší investor na svete, Warren Buffett, sa rozhodol, že bude pokračovať v predaji akcií vo svojom portfóliu. Konkrétne sa zbavil takmer 6 miliónov akcií Bank of America (BAC) v posledných dňoch, uvádza správa Finbold. Túto stratégiu však uplatňuje na mnoho ďalších akcií.

Warren Buffett sa zbavuje akcií

Generálny riaditeľ spoločnosti Berkshire Hathaway predal medzi 6. a 10. septembrom približne 5,8 milióna akcií Bank of America v hodnote 228,65 milióna dolárov, za priemerné ceny v rozmedzí od 39,30 do 39,67 dolárov za akciu. S predajmi začal už v polovici júla a v súčasnosti vlastní takmer 760 miliónov akcií BAC v hodnote 33,5 miliardy dolárov.

Kvôli podobným predajom vznikajú obavy, že Warren Buffett očakáva trhovú korekciu v dôsledku makroekonomických obáv. Na druhej strane Wall Street ostáva stále pozitívne naladená, keďže akcie BAC už celý rok neustále stúpajú s menšími korekčnými prestávkami. V čase písania sa obchoduje jedna akcia na úrovni 38,65 dolárov.

Akcie Bank of America

Akcie Bank of America. Zdroj: TradingView

Celkovo by sa Buffettov predaj akcií BAC mohol zhodovať s jeho dlhoročným trendom sťahovania sa z bankového sektora v USA. V minulosti už totiž predal aj akcie JPMorgan, Wells Fargo, U.S. Bancorp a Bank of New York Mellon.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Zmeny v portfóliu

Detailnejší pohľad na investičné rozhodnutia Buffetta nám poskytnú údaje od Valuesider. Môžeme vidieť konsolidované zmeny v portfóliu za druhý kvartál 2024, kde jasne vidíme, že prevládali predaje. Buffett sa zbavil všetkých akcií Viacomcbs Inc a Snowflake Inc, no zrejme najzaujímavejším pohybom je predaj až 49,33 % akcií Apple, o čom sme vás informovali už koncom augusta.

Meníte svoje investičné rozhodnutia na základe správania investorov ako je Warren Buffett?

Loading ... Loading ...
Zmeny v portfóliu Buffetta za druhý kvartál 2024

Zmeny v portfóliu Buffetta za druhý kvartál 2024. Zdroj: Valuesider

Všetky predaje a nákupy spôsobili len maličké zmeny v portfóliu Buffetta. Žiadny pohyb nepredstavoval viac ako 0,35 % zmeny portfólia. Jedinou výnimkou je Apple, kde došlo k obrovskému poklesu o 29,29 %.

V súčasnosti zrejme riaditeľ Berkshire Hathaway čelí ušlému zisku, keďže Apple nedávno predstavil nový iPhone 16 a akcie na to reagovali. Je totiž zvykom, že pred touto každoročnou udalosťou dôjde k cenovému vzostupu.

Ak sa viac zaujímate o akcie, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.