Bitcoin zažije prudký vzostup po likvidácii shortov, tvrdí Hayes

  • Hayes vníma Bitcoin pozitívne.
  • Krátkodobo budeme svedkami poklesu, ale potom bude nasledovať rast.
  • Tak to aspoň predikuje verejne.
Novinky Bitcoin padne a potom porastie
Bitcoin padne a potom porastie. Zdroj: shutterstock.com/Ekaterina_Minaeva
BitmarketsBitmarkets

Bitcoin padne a potom porastie. Arthur Hayes, spoluzakladateľ a bývalý CEO spoločnosti BitMEX, uzatvoril svoju krátku pozíciu na Bitcoine, čo by mohlo signalizovať blížiacu sa rally na trhu. Hayes, ktorý sa v minulosti preslávil svojimi presnými predpoveďami týkajúcimi sa kryptomenového trhu, naznačil, že súčasné podmienky by mohli viesť k oživeniu ceny Bitcoinu.

Prečo Hayes ukončil short

Hayes svoje rozhodnutie uzatvoriť short vysvetlil v príspevku na sociálnych sieťach, pričom uviedol, že trhy sa pripravujú na zmenu sentimentu. Krátke pozície sú stratégiou, pri ktorej investori špekulujú na pokles ceny aktíva, v tomto prípade Bitcoinu. Uzatvorenie shortu znamená, že Hayes očakáva, že cena Bitcoinu prestane klesať a potenciálne začne rásť.

Hlavným dôvodom jeho rozhodnutia je zmena makroekonomických podmienok, ktoré podľa neho vytvárajú vhodné prostredie pre Bitcoin. Hoci ekonomika USA čelí neistotám, ako sú vysoké úrokové sadzby a inflačné tlaky, Hayes verí, že tieto faktory môžu paradoxne pomôcť Bitcoinu. Kryptomeny analytici považujú za alternatívu k tradičným finančným aktívam. Ak by tradičné trhy zažili prepad, investori by sa mohli obrátiť k Bitcoinu ako bezpečnému prístavu.

Čo je to short

Short pri obchodovaní je stratégia, pri ktorej investor špekuluje na pokles ceny aktíva. Požičia si aktívum, predá ho za aktuálnu cenu a dúfa, že ho neskôr kúpi lacnejšie, čím získa rozdiel medzi pôvodnou a nižšou cenou ako zisk.

Hayes naznačil, že očakáva, že Bitcoin sa čoskoro dočká rastu. Tento optimizmus vychádza z kombinácie makroekonomických podmienok a technických indikátorov. Podľa Hayesa by mohla byť rally podporená najmä zmenou v monetárnej politike centrálnych bánk. Tie by mohli uvoľniť prísne opatrenia zavedené počas boja proti inflácii.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah
Späť
Strana 1/2Ďalej
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.

Najčítanejšie články

1

Vodičov na diaľniciach mätie zvláštna značka. Takmer nikto netuší, čo znamená

2

Pripravte si hotovosť. Veľká banka vypne bankomaty, platobné karty aj online bankovníctvo

3

Čoskoro príde krach. Využite nákup za nízke ceny, odporúča expert

4

Slováci kradnú v obchodoch vo veľkom. Supermarkety reagujú na kriminálny boom

5

Na diaľnici obmedzili rýchlosť len pre jednu kategóriu vozidiel. Je to forma šikany?

PR články

Zlato poletí nahor, pretože investori opustia akciový trh

Marek Rodák  | 14. septembra 2024

Zlato chytá pozitívny kurz. Nedávna predpoveď analytika naznačuje, že cena zlata by mohla čoskoro dosiahnuť úroveň 2 950 USD za uncu.

Zlato porastie na nové maximá

Investičný pohľad na Apple: Budú nové iPhony s AI stačiť?

PR články  | 12. septembra 2024

PR článok XTB. Apple je aktuálne najväčšou spoločnosťou na svete. S trhovou kapitalizáciou cez 3,3 bilióna dolárov dlhodobo patrí k najobľúbenejším spoločnostiam nielen v rámci svojich technologických produktov, ale aj medzi akciovými investormi.

Apple predstavil vlastnú víziu AI

Margex - Revolučná kryptoburza, ktorá ťa prekvapí svojimi funkcionalitami

Marek Jendrál  | 5. septembra 2024

Margex sa považuje za jednu z najjednoduchších kryptomenových búrz, čo ocenia nielen začiatočníci, ale aj profesionálni obchodníci.

Komplexná kryptomenová burza Margex