Akcie krvácajú. Indexy majú za sebou najhorší týždeň za posledné mesiace

  • Akcie majú za sebou zlý týždeň.
  • Všetky tri hlavné akciové indexy výrazne poklesli.
Novinky Akcie majú za sebou ťažký týždeň
Akcie majú za sebou ťažký týždeň. Zdroj: shutterstock.com/Zakharchuk
BitmarketsBitmarkets

Akcie v USA sa v piatok výrazne oslabili, pričom širší index S&P 500 má za sebou najhorší týždeň od marca 2023 a technologický index Nasdaq Composite od roku 2022. Slabé údaje z trhu práce totiž podporilo obavy o zdravie ekonomiky Spojených štátov a investori sa zbavovali technologických titulov s vysokou valuáciou.

Akciové indexy sa prepadli

S&P 500 v piatok stratil 1,73 % a uzavrel na 5 408,42 bodu. Nasdaq Composite klesol o 2,55 % na 16 690,83 bodu a obchodovanie ukončil o viac ako 10 % pod svojou rekordnou zatváracou hodnotou. Kľúčový americký index Dow Jones Industrial sa znížil o 410,34 bodu alebo 1,01 % a uzavrel na 40 345,41 bodu.

 

Podľa analytikov hlavným dôvodom zhoršenia nálady na akciovom trhu boli obavy týkajúce sa zdravia najväčšej svetovej ekonomiky, pričom výpredaj sa dotkol najmä veľkých technologických titulov.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Technologické akcie padali

Akcie Amazonu sa v piatok oslabili o 3,7 %, Alphabetu o 4 % a Meta Platforms o viac ako 3 %. Akcie Broadcomu padli o 10 %. Nedarilo sa ani ďalším výrobcom čipov, akcie Nvidie ako aj AMD klesli o 4 %. Polovodičový VanEck Semiconductor ETF stratil 4 % a zaznamenal najhorší týždeň od marca 2020.

Všetky tri hlavné americké akciové indexy majú za sebou zlý týždeň. S&P 500 sa oslabil o 4,3 % a zaznamenal najhorší týždeň od marca 2023. Nasdaq padol o 5,8 %, čo bol jeho najhorší týždeň od roku 2022. Dow Jones stratil 2,9 %.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TASRTAGY: