Slovnaft odstavil výrobu. Rafinériu to bude stáť 100 miliónov eur

  • Rafinéria Slovnaft spustila odstávku.
  • Počas nej prebehne kontrola a údržba zariadení.
  • V blízkom okolí závodu môže byť zvýšený zápach a hluk.
Novinky Slovnaft spustil odstávku
Slovnaft spustil odstávku. Zdroj: shutterstock.com/adamradosavljevic
BitmarketsBitmarkets

Bratislavská rafinéria Slovnaft začala s odstavovaním petrochemickej časti výroby. Cieľom jesennej časti generálnych revízií a technologických odstávok je najmä kontrola, údržba, výmena dosluhujúcich aktív a modernizácia petrochemických technológií, zameraná na zníženie energetickej náročnosti, zvýšenie spoľahlivosti a predĺženie životnosti zariadení. Počas generálnych revízií sa dá očakávať zvýšená úroveň zápachu a hluku, a tiež aktivita poľných horákov, informoval v stredu hovorca spoločnosti Anton Molnár.

Slovnaft postupne odstaví tri výrobné jednotky, čo bude sprevádzané výraznejšími sprievodnými vplyvmi na okolie závodu,” upozornil Molnár. Dodal, že opätovné spustenie výrobných jednotiek je plánované v polovici novembra.

Generálne revízie sa zamerajú na kontrolu zariadení, ďalej na výmenu dosluhujúcich súčastí vybraných výrobných aktív, ako aj na realizovanie mnohých investičných akcií súvisiacich s predĺžením životnosti predovšetkým etylénovej jednotky. Súčasťou jesenných prác bude tiež modernizácia výrobnej jednotky Polypropylén 3 (PP3), spojená s približne 12-percentným zvýšením produkčnej kapacity základných plastov.

Náklady na údržbu

Celkové náklady len čisto na generálnu údržbu v tomto roku predstavujú zhruba 100 miliónov eur a sú súčasťou celkového balíka všetkých investícií v Slovnafte, ktorý dosiahne zhruba 330 miliónov eur.

 

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Slovnaft informuje svojich susedov

Vedenie rafinérie chce skrátiť negatívne vplyvy činností znižujúcich pohodlie obyvateľov v okolí rafinérie na nevyhnutné minimum. Prehľadná informácia o vplyve generálnych revízií na okolie je zverejnená na internetovej stránke www.slovnaft.sk.

Zároveň je pre prípadné otázky 24 hodín denne k dispozícii Žltá linka 02/4055 8929 a e-mailová adresa [email protected]. Užitočným zdrojom informácií je aj aplikácia Sused Slovnaft, dostupná na bezplatné stiahnutie do smartfónov s operačným systémom iOs aj Android,” dodal Molnár.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TASRTAGY: