September je pre Bitcoin najhorší mesiac. Zopakuje sa história?

  • September je najhorší mesiac pre Bitcoin a kryptomeny z hľadiska ziskov.
  • V priemere Bitcoin za september klesne o 4,36 %.
  • Cenový pád Bitcoinu môže pokračovať aj z krátkodobého hľadiska.
Analýzy September je pre Bitcoin a kryptomeny najhorší
September je pre Bitcoin a kryptomeny najhorší. Zdroj: shutterstock.com/Gorodenkoff/incrediblephoto
BitmarketsBitmarkets

September nebol v histórii kryptomien veľmi pozitívny mesiac. Ceny v tomto období vždy skôr klesali. Podobný efekt sa pritom očakáva aj na akciovom trhu, keďže investori väčšinou zaznamenávajú negatívne výnosy, uvádza správa Finbold. História však nie vždy predpovedá budúcnosť.

Najhorší mesiac

Na základe údajov z Coinglass od roku 2013 môžeme usúdiť, že historicky najmenej ziskový mesiac pre Bitcoin je september. Spolu s júnom ide o jediné dva mesiace, ktoré v priemere dosahujú záporné zhodnotenie. Počas septembra bol Bitcoin ziskový iba v rokoch 2015 (+2,35 %), 2016 (+6,04 %) a 2023 (+3,91 %).

Dosiahne podľa vás Bitcoin v septembri stratu alebo zisk?

Loading ... Loading ...

Z hľadiska mediánu je na tom opäť najhoršie september s hodnotou -4,35 %. So záporným číslom sa k nemu pripája tiež jún a december. Ako však môžeme vidieť, väčšina mesiacov je v zelených číslach a Bitcoin dlhodobo stúpa na cene.

Mesačné zisky Bitcoinu

Mesačné zisky Bitcoinu. Zdroj. Coinglass

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Kam smeruje Bitcoin?

Na to, aby sme lepšie pochopili, kam môže smerovať cena Bitcoinu v septembri, potrebujeme načrtnúť možné scenáre z krátkodobého hľadiska. Ak by sme rátali s negatívnym scenárom, cena Bitcoinu by minimálne kontaktovala hlavný support na cenovom intervale od 53 000 do 51 000 dolárov.

Cena Bitcoinu

Cena Bitcoinu. Zdroj: TradingView

Dokonca je reálne, že by Bitcoin mohol klesnúť až na ďalší support od 44 000 do 42 000 dolárov. To by znamenalo znehodnotenie o ďalších 27 %. V prvom rade je ale potrebné sledovať prvý spomenutý support.

Pozrieť si môžete i niekoľko dlhodobých analýz od populárnych osobností:

Bitcoin sa nachádza v bočnej štruktúre už od marca 2024. Podľa teórie by mala byť táto štruktúra ukončená rastom. To znamená, že cena by pri najbližšom prepade nemala klesnúť pod 51 000 dolárov, resp. mala by sa odraziť smerom na nové maximá. Zatiaľ však nikto nemôže s istotou predpovedať, ktorý zo scenárov v skutočnosti nastane.

Ak sa viac zaujímate o Bitcoin, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: FinboldTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.