Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Predajte dom, altcoiny porastú, tvrdí analytik

  • Altcoiny majú pred sebou zaujímavé obdobie.
  • Tvrdí to analytik na základe technickej analýzy.
  • Rasty môžeme využiť aj z dôvodu aktuálnych cien.
Novinky Altcoiny podľa analytika porastú
Altcoiny podľa analytika porastú. Zdroj: shutterstock.com/Valerii Piankovskyi
BitmarketsBitmarkets

Pre altcoiny to môže byť zaujímavé obdobie. V nedávnom vývoji na kryptotrhoch niektorí obchodníci poukazujú na vznikajúce rastové signály u altcoinov, ktoré by mohli naznačovať potenciálne obdobie rastu. Tento optimizmus sa zakladá na technických vzoroch (patternoch), ktoré sa začínajú objavovať na grafoch viacerých kryptomien. To vyvoláva otázky, či sa trh s altcoinmi nachádza na prahu novej vlny rastu.

Altcoiny sú pozitívne

Altcoiny, čo je termín používaný na označenie kryptomien iných ako Bitcoin, často sledujú dynamiku trhu Bitcoinu. Ale môžu vykazovať aj vlastné jedinečné pohyby. V posledných týždňoch sa objavili náznaky, že niektoré altcoiny by mohli byť na pokraji začiatku nového rastového cyklu. Tento jav sa prejavuje vo forme technických ukazovateľov, ako sú napríklad vzory dvojitého dna alebo zvyšujúce sa objemy obchodov, čo sú tradične považované za pozitívne signály.

Pozitívne signály

Obchodníci a analytici zaznamenali, že na grafoch viacerých altcoinov sa začínajú objavovať tzv. „bullish buy signal patterns” (býčie nákupné signály), ktoré často predznamenávajú rast cien. Medzi tieto signály patrí aj „golden cross”, kde krátkodobý kĺzavý priemer pretína dlhodobý kĺzavý priemer smerom nahor, čo je v kryptomenovom svete považované za silný indikátor potenciálneho rastu.

Okrem toho, zvýšené objemy obchodov môžu naznačovať rastúci záujem investorov o určité altcoiny, čo môže podporiť rast ich cien. Tieto patterny sa často objavujú pred významnými pohybmi na trhu. Preto ich pozorne sledujeme ako indikátory možného zvratu smerom nahor.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Riziká a príležitosti 

Napriek pozitívnym signálom, ktoré naznačujú potenciálny rastový trh, je dôležité si uvedomiť, že kryptomeny sú vysoko volatilné a nepredvídateľné. Aj keď technické vzory môžu naznačovať rast, nie je to záruka úspechu.

Zároveň však obdobie po objavení sa týchto signálov vnímame ako vhodnú príležitosť na vstup do trhu. Pre tých, ktorí majú skúsenosti s technickou analýzou a sú schopní riadiť riziko, môžu tieto signály ponúknuť možnosť zisku. A to v rámci nového pozitívneho cyklu.

Ak sa tieto technické signály ukážu ako presné, môžeme byť svedkami výrazného rastu v sektore altcoinov. To by mohlo znovu pritiahnuť pozornosť širšej verejnosti a investorov k týmto kryptomenám. V kombinácii so zlepšujúcimi sa fundamentálnymi faktormi, ako je rastúca adopcia blockchain technológií a zlepšujúca sa infraštruktúra, altcoiny majú v nadchádzajúcich mesiacoch potenciál výrazne profitovať.

Obchodníci a investori preto pozorne sledujú aktuálne pohyby na trhu, aby využili potenciálne príležitosti, ktoré tieto býčie signály môžu priniesť. V konečnom dôsledku bude rozhodujúce, ako sa tieto technické vzory pretavia do skutočného rastu cien, a či sa altcoiny dokážu odtrhnúť od súčasných úrovní smerom k novým výšinám.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.