Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Skupine vodičov pribudnú ďalšie starosti. Na svojich autách budú musieť vymeniť EČV

  • Ďalšie zmeny týkajúce sa EČV na seba nenechali dlho čakať.
  • Novela zákona by mala vstúpiť do platnosti už 1. júla 2025.
Novinky Skupine vodičov pribudnú ďalšie starosti
Skupine vodičov pribudnú ďalšie starosti. Zdroj: Shutterstock.com/Nataliya Dmytrenko, Kittyfly
BitmarketsBitmarkets

Pokiaľ vlastníte elektrický alebo vodíkový automobil, máme pre vás dobrú správu. Blížiace sa zmeny v evidenčných číslach vozidiel sa vás nedotknú. Podľa portálu AUTOVINY.sk by sa však na zmeny mali pripraviť majitelia plug-in hybridov. Už čoskoro totiž prídu o svoje zelené EČV.

S týmto riešením prišlo ministerstvo dopravy s cieľom podpory vozidiel s nulovými emisiami. Rezort chce tak prispieť k čistejšiemu ovzdušiu a zelenšej budúcnosti. Ľudí jazdiacich na hybridoch by to mrzieť nemalo, keďže väčšina z nich jazdí najmä na benzín alebo naftu. Ukázala to prax.

Zmena EČV

Plány rezortu hovoria jasne. Novela zákona by mala vstúpiť do platnosti už 1. júla 2025. Z toho vyplýva, že do tejto doby by mali majitelia plug-in hybridov uvažovať nad tým, čo urobia so svojimi EČV. Po tomto dátume totiž ich vozidlá nebudú spĺňať podmienky, aby mali zelené číslo. Budú tak musieť požiadať o nové číslo, ktoré bude klasické biele.

Ďalšie zmeny týkajúce sa EČV na seba teda nenechali dlho čakať. Naposledy k nim došlo v minulom roku. Cieľom vtedajších zmien bolo, aby nové EČV disponovali dvomi písmenami na začiatku, dvomi na konci a tromi číslicami medzi nimi. V porovnaní so staršími EČV tieto nové už nemajú skratku okresu.

Zmenou prešiel tiež font písma. Zároveň sa pristúpilo k zjednoteniu farebnosti na čierno-bielu.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: AUTOVINY.skTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.