Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Bitcoin smeruje na 100 000 dolárov, tvrdí analytik

  • Analytici predpovedajú, že Bitcoin prekoná 100 000 dolárov.
  • Ďalší rastúci cyklus by sa mal začať na prelome septembra a októbra.
  • Existuje mnoho faktorov, podľa ktorých bude cena BTC dlhodobo stúpať.
Analýzy Bitcoin dosiahne 100 000 dolárov
Bitcoin dosiahne 100 000 dolárov. Zdroj: shutterstock.com/Mama pig/Ink Drop
BitmarketsBitmarkets

Zatiaľ čo Bitcoin pokračuje v bočnej štruktúre a nevie sa rozhodnúť, ktorým smerom sa uberie, trhoví analytici začínajú predpovedať, kedy budeme svedkami prvého prerazenia 6-cifernej hodnoty. Väčšina sa zhoduje v tom, že na prelome septembra a októbra začne Bitcoin ďalšiu rastúcu etapu, uvádza Finbold.

Bitcoin smeruje na 100 000 dolárov

Analytik so pseudonymom Stockmoney Lizards verí, že dlhodobá korekcia Bitcoinu sa blíži do konečnej fázy. Práve ukončenie súčasnej štruktúry smerom nahor by malo poviesť cenu až nad 100 000 dolárov. Vo svojej najnovšej analýze poukázal na podobnosť medzi rokom 2020 a 2024.

V roku 2020 počas prvého parabolického nárastu Bitcoin stúpol o približne 3 800 dolárov a následne po marci o ďalších 10 000 dolárov. Podobne aj v roku 2024 nastala prvá fáza rastu začiatkom roka a potom nastal 5. augusta čierny pondelok, ktorý reprezentuje podobný výplach ako v marci 2020 pri počiatku Covid pandémie.

Kedy Bitcoin prekoná 100 000

Kedy Bitcoin prekoná 100 000. Zdroj: TradingView

Analytici naznačujú, že podobný model sa očakáva aj v roku 2024, pričom druhá parabolická fáza by sa mala začať koncom septembra alebo začiatkom októbra. Ak sa tak skutočne stane a história sa zopakuje, Bitcoin zrejme prvýkrát od svojho vzniku prekoná 100 000 dolárov.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Pozitívne faktory, ktoré ženú cenu nahor

Na to, aby Bitcoin dosiahol cenovú hladinu 100 000 dolárov, potreboval by od súčasnej cenovej hladiny stúpnuť o ďalších 68 %. Vzhľadom na históriu je podobný pohyb pre Bitcoin úplne bežný. Nezabúdajme však na predošlý cyklus, v ktorom každý veril, že sa to podarí, a napokon sa sformovalo historické maximum tesne pod 70 000 dolármi.

Prekoná Bitcoin 100 000 dolárov už v tomto roku?

Loading ... Loading ...

Pozitívnu cenovú dynamiku môže podporiť schválenie spotových ETF, nedávny halving a taktiež rozhodnutie Americkej centrálnej banky (FED) o znížení úrokovej sadzby po viac než roku. V neposlednom rade bude dlhodobo tlačiť cenu nahor obmedzená ponuka Bitcoinu stanovená na úrovni 21 miliónov BTC.

Je potrebné si uvedomiť, že porovnávanie dvoch rokov je v technickej analýze pri predpovedaní ceny Bitcoinu rizikové a do istej miery je to špekulácia. Historické pohyby totiž nezaručujú aj tie budúce. Napriek tomu je mnoho faktorov, ktoré skutočne môžu podporiť podobný cenový vzostup.

Ak sa viac zaujímate o Bitcoin, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: FinboldTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.