Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Prišli ste o príjem? Pomôcť vám môže táto dávka od Sociálnej poisťovne

  • Práve táto sociálna dávka by mala kompenzovať pokles príjmu.
  • To, v akej výške budete invalidný dôchodok poberať, závisí od dĺžky získaného obdobia dôchodkového poistenia.
Novinky So stratou príjmu vám pomôže dávka od Sociálnej poisťovne
So stratou príjmu vám pomôže dávka od Sociálnej poisťovne. Zdroj: Shutterstock.com/Anatoliy Cherkas, Elpisterra
BitmarketsBitmarkets

Nepriaznivý zdravotný stav dokáže veľmi skomplikovať život. V tých najhorších prípadoch môže človeka pripraviť aj o príjem. Portál O peniazoch však uvádza, že v týchto situáciách majú ľudia nárok na invalidný dôchodok.

Práve táto sociálna dávka by mala kompenzovať pokles príjmu.

Čo je invalidný dôchodok?

Invalidný dôchodok je dávka, ktorá sa vypláca z invalidného poistenia, ktoré je súčasťou dôchodkového poistenia. Ak ste boli zamestnancom, invalidné poistenie za vás odvádzal zamestnávateľ. V prípade, že ste boli osobou samostatne zárobkovo činnou, platili ste si ho sami, alebo ste si ho mohli platiť dobrovoľne. V určitých prípadoch môže invalidné poistenie za vás odvádzať aj štát.

Cieľom invalidného dôchodku je poskytnúť poistencom finančnú podporu v situácii, keď v dôsledku dlhodobého nepriaznivého zdravotného stavu došlo k zníženiu ich schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Kto má nárok na invalidný dôchodok?

Späť
Strana 1/3Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: O peniazochTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.