Electron Cash peňaženka aj pre „hlúpe” telefóny!

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Tento rok vo februári oznámila firma Coingeek, že bude financovať tím vývojárov pre Electron Cash. Od tej doby zaznamenala elektronická peňaženka Bitcoin Cash (BCH) prudký vývoj, napríklad integrácia Coinshuffle a nová verzia peňaženky pre iOS. Teraz bola spustená ďalšia verzia peňaženky Electron Cash, ktorá môže bežať na tzv. hlúpych telefónoch (ako stará Nokia na obrázku).

Mohlo by vás zaujímať: Všetko o Bitcoin Cash

Verzia Java J2ME

Tento týždeň tím Electron Cash vydal verziu Java J2ME, ktorá sprístupňuje Electron Cash aj  pre „hlúpe” mobilné telefóny. Ako napríklad pre obľúbené a menej sofistikované telefóny Nokia.

„Electron Cash zverejnil novú peňaženku: J2ME verziu Electron Cash. J2ME znamená Java Micro-Edition,”

vysvetlil vývojár Electron Cash v rozhovore pre Coingeek. Užívatelia Electron Cash tak budú mať prístup ku svojej elektronickej hotovosti aj z telefónu so základnými funkciami, ako je Nokia 216. Budú mať prístup ku skutočnej peňaženke Bitcoin Cash SPV so všetkými výhodami, ktoré ponúka. Ako napríklad ovládania vlastných súkromných kľúčov a schopnosti obnoviť svoju peňaženku z tzv. „mnemonic seed phrase”.

Bitcoin Cash aj pre menej rozvinuté krajiny

Možnosť mať peňaženku Electron Cash aj na „hlúpych” mobilných telefónoch je zaujímavá taktiež preto, že táto peňaženka by mohla prispieť k rozšíreniu kryptomien v oblastiach, kde sú tieto telefóny bežné alebo aj prevládajúce. Tieto oblasti zahrňujú Áziu a Afriku a podľa výskumu Counterpoint existuje na celom svete okolo 1,3 miliardy užívateľov, ktorí majú tieto telefóny. Zdrojový kód verzie Electron Cash J2ME je k dispozícií ku kontrole na portály Github.

Preložené z originálu, ktorý pre českú verziu kryptomagazínu napísala Denisa.

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku, a najnovšie aj na Instagrame Twitteri.

Zdroj: Bitcoin.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.