Temu: Čínske tsunami zaplavilo internet. Slovenskej firme nechutne vykradlo biznis

  • Temu zaplavilo svet lacným tovarom z Číny.
  • Slovenskej firme predajca ukradol autorské fotky výrobkov a ich napodobeniny predáva za pár drobných.
Novinky Temu ukradlo fotky slovenskej firme
Temu ukradlo fotky slovenskej firme. Zdroj: shutterstock.com/Markus Mainka
BitmarketsBitmarkets

Čínsky gigant Temu už nejaký čas kraľuje internetovému vyhľadávaču. Slováci na tento obchod narazia, keď hľadajú na internete akýkoľvek produkt. Eshop valcuje konkurenciu svojimi supernízkymi cenami. Šikovná Slovenka, ktorá predáva ručne robené doplnky, sa stala obeťou nechutných praktík tohto čínskeho predajcu. Varuje preto pred katastrofou, ktorá sa k nám rúti ako vlna tsunami z Číny. Na tému upozornil Forbes.

Temu valcuje podnikateľov, používa aj špinavé triky

Temu láka zákazníkov po celom svete neuveriteľnými cenami. Za 5 eur si tam kúpite sveter, bezdrôtové slúchadlá alebo aj smart hodinky. Eshop využíva šikovné triky, ktoré nútia zákazníkov nakupovať čoraz viac. Špeciálne zľavy, koleso šťastia, rôzne kupóny. Všetky tieto prvky vytvárajú takmer až gamblerské prostredie, ktoré zákazníkov okúzli a pritiahne ich ako magnet k opakovaným nákupom.

Ukradnuté fotografie produktov

Slovenka, ktorá úspešne podniká v oblasti predaja ručne vyrábaných doplnkov, zažila šok, keď uvidela svoje vlastné fotografie produktov na stránkach jedenej z najväčších predajných platforiem na svete.

Slovenská značka Magaela predáva doplnky vyrobené z kvetov, ktoré vyrába na mieru podľa predstáv zákazníkov. Jej jedinečné výrobky zdobia ľudí pri slávnostných príležitostiach po celom svete. Magaela je na trhu už vyše 10 rokov a žne úspechy. Stala sa súčasťou módnej prehliadky Lýdie Eckhard, spolupracovala s Vineou či dm drogerie markt.

Michaela Ďurišová, ktorá stojí za značkou Magaela, na sociálnych sieťach upozornila nato, že čínske trhovisko jej ukradlo originálne fotografie jej produktov a ich atrapy predáva za smiešne nízke ceny.

Napodobeniny za pár eur

Autorské fotky jej kvetinových venčekov sa objavili v ponuke Temu. Kým jej výrobok, ktorý sa vyznačuje vysokou kvalitou a trvácnosťou autorka predáva za 50 eur, čínsky tiger ho s jej vlastnou originálnou fotkou ponúka za desatinu ceny.

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: MagaelaTAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.