Bitcoin na dvojnásobok? Technická analýza to potvrdzuje

  • Bitcoin pôjde na dvojnásobok ceny.
  • Ukazuje to MACD.
  • Tento pohyb môže byť v roku 2024 prelomový.
Novinky Bitcoin podľa predikcie porastie
Bitcoin podľa predikcie porastie. Zdroj: shutterstock.com/Rokas Tenys
BitmarketsBitmarkets

Bitcoin, najväčšia a predovšetkým najstaršia kryptomena na svete, opäť púta pozornosť investorov a analytikov po celom svete. Nedávne trhové pohyby a technické ukazovatele naznačujú, že by sme mohli byť na prahu významného cenového breakoutu v roku 2024. Tieto signály sú pre mnohých investorov vítanou správou, pretože naznačujú potenciál pre ďalší rast ceny Bitcoinu. Ten by mohol prekonať doterajšie rekordy.

Pozitívne signály na trhu

Jedným z hlavných faktorov, ktoré naznačujú blížiaci sa rast ceny Bitcoinu, je takzvaný býčí (bullish) signál, ktorý sa objavil na technických grafoch. Tento signál zvyčajne indikuje, že trh má silný potenciál na rast, a to v dôsledku zvýšeného záujmu investorov, ako aj pozitívnych makroekonomických faktorov. V minulosti, keď sa podobné signály objavili, Bitcoin zaznamenal významné nárasty, a preto mnoho odborníkov verí, že rok 2024 by mohol byť pre túto kryptomenu prelomový.

MACD

Indikátor MACD (Moving Average Convergence Divergence) je populárny nástroj technickej analýzy používaný na identifikáciu zmien v sile, smerovaní, hybnosti a trende ceny. MACD pozostáva z dvoch kĺzavých priemerov: rýchleho (obvykle 12-dňového) a pomalého (26-dňového). Rozdiel medzi týmito priemermi sa zobrazuje ako hlavná MACD línia. Ďalej sa pridáva signálna línia (9-dňový kĺzavý priemer MACD), ktorá pomáha identifikovať vstupné a výstupné body. Keď MACD prekríži signálnu líniu smerom nahor, indikuje to možný rast, a naopak, prekríženie smerom nadol naznačuje možný pokles.

Podľa analýzy, ktorú zverejnil Cointelegraph, technický indikátor známy ako Moving Average Convergence Divergence (MACD) sa nachádza v zóne, ktorá historicky signalizovala začiatok nového rastového cyklu. Tento indikátor meria rozdiel medzi krátkodobými a dlhodobými kĺzavými priemermi, pričom keď sa hodnoty pohybujú v pozitívnej oblasti, často to znamená, že trh je pripravený na ďalší rast.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin a volatilita

Aj keď je súčasný sentiment na trhu prevažne negatívny, investori sa musia pripraviť aj na možnú volatilitu. Bitcoin je známy svojimi prudkými cenovými výkyvmi, a preto je dôležité pristupovať k investíciám s opatrnosťou. Napriek tomu, pre tých, ktorí sú ochotní riskovať, môže byť súčasná situácia skvelou príležitosťou na vstup do trhu (samozrejme, s vedomím tohto rizika).

Očakáva sa, že Bitcoin bude aj naďalej reagovať na globálne ekonomické faktory vrátane inflácie, politických zmien a technologických inovácií. Uvedené faktory budú ďalej podporovať jeho rast. To predovšetkým vtedy, keď investori budú hľadať bezpečné útočisko pre svoje prostriedky v časoch neistoty.

Na druhej strane pripomíname, že Bitcoin ešte nenaplnil očakávania a svojím správaním sa nepriblížil napríklad k zlatu. To tvorí istotu na trhoch, keď prídu problémy. Bitcoin zatiaľ skôr nasleduje technologické akcie so silnými rastmi, ale aj následnými strmými prepadmi.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.