Známa cestovná kancelária skrachovala. Ľudia sa z dovoleniek nevedia dostať domov

  • Zákazníci FlyDovolená teraz musia čeliť následkom, najväčšie problémy majú tí, ktorí sú stále na dovolenke v zahraničí.
  • Riaditeľka AČCKA však poukázala na to, že cestovná kancelária FlyDovolená nebola súčasťou asociácie.
Novinky Známa cestovná kancelária skrachovala
Známa cestovná kancelária skrachovala. Zdroj: Unsplash/Anna Gru, Stéphan Valentin
BitmarketsBitmarkets

Český portál Novinky.cz informuje o tom, že cestovná kancelária FlyDovolená skrachovala. Udialo sa to aj napriek tomu, že dovolenky vybavovala stovkám klientov. O tejto informácii už vie aj Asociácia českých cestovných kancelárií a agentúr.

Krach tejto cestovky spôsobil veľké problémy nielen klientom, ktorí prostredníctvom nej mali ísť na dovolenku, no aj tým, ktorí už na dovolenke v zahraničí sú.

Nové poistenie

V apríli 2024 uzavrela spoločnosť FlyDovolená poistenie v spoločnosti Colonnade Insurance so sídlom v Luxembursku. Toto poistenie malo platiť až do marca 2025 a malo pokrývať situácie, ktoré spôsobili, že cestovná kancelária nedokáže plniť svoje záväzky.

Výkonná riaditeľka Asociácie českých cestovných kancelárií a agentúr (AČCKA) Kateřina Chaloupková uviedla, že pokiaľ nemajú klienti zabezpečené ubytovanie alebo letenky, ihneď by mali kontaktovať poisťovňu Colonnade. Mala by totiž začať riešiť ich presun domov a vyriešiť potrebné náhradné ubytovanie.

V prípade, že by klienti nemali zabezpečenú dopravu a ďalšie služby, a museli by toto všetko riešiť na vlastnú päsť, odporúča sa, aby si uchovali všetky doklady spojené s výdavkami. Ide o náklady, ktoré im môže následne preplatiť poisťovňa. Riaditeľka AČCKA však poukázala na to, že cestovná kancelária FlyDovolená nebola súčasťou asociácie. To môže spôsobiť isté komplikácie pri riešení problémov.

Zákazníci FlyDovolená teraz musia čeliť následkom, pričom najväčšie problémy majú tí, ktorí sú stále na dovolenke v zahraničí.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Zaseknutí v Turecku

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Novinky.czTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.