Dve veľké banky šokovali Slovákov. Výrazne zmenili úrokové sadzby

  • Veľké slovenské banky zmenili cenníky hypotekárnych úverov.
  • Slováci môžu získať úvery na bývanie o dosť lacnejšie.
Novinky Dve slovenské banky zlacnili hypotéky
Dve slovenské banky zlacnili hypotéky. Zdroj: shutterstock.com/Voronaman/AePatt Journey
BitmarketsBitmarkets

Na slovenskom hypotekárnom trhu nastali zmeny. Potešia dlžníkov aj ľudí, ktorí ešte len premýšľajú nad financovaním svojho nového bývania. Dve veľké banky upravili cenníky úverov na bývanie. Úrokové sadzby znížili a v niektorých prípadoch aj dosť výrazne.

Tatra banka zlacňovala ako prvá

Tatra banka znížila úrokové sadzby na hypotéky od 8. augusta. Jej klienti tak môžu získať omnoho lacnejšie úvery na bývanie, ako informoval Finančný kompas.

Lacnejšie hypotéky

Banka zlacnila hypotéky pri dvoch fixáciách úrokovej sadzby, a to pri krátkodobej viazanosti.

 

Klienti Tatra banky teraz môžu čerpať hypotekárny úver s viazanosťou sadzby na 2 roky za úrok 4,39 percenta, pričom doposiaľ banka tento fix úročila sadzbou 4,49 % ročne. Výraznejšie zlacnela trojročná fixácia, ktorá klesla až o 0,30 percenta. Nová sadzba dosahuje výšku 4,19 %, kým doteraz to bolo 4,49 %.

Tatra banka ponúka aj ďalšie tri typy viazanosti úrokovej sadzby, no tie zostali bez zmeny. Fix na jeden rok stojí 4,49 %. Ak si zafixujete sadzbu na 5 rokov, dostanete úrok vo výške 4,29 %. Sedemročná fixácia má sadzbu na úrovni 4,49 % a najvyšší úrok čaká klientov, ktorí chcú mať viazanosť na 10 rokov, a to vo výške 4,69 %.

V prípade, že využívate v Tatra banke jeden produkt, získate zľavu z úrokovej sadzby vo výške 0,10 percenta ročne. Klienti, ktorí využívajú až dva produkty, môžu získať nižšie sadzby o 0,20 % ročne.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Finančný kompasTAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.