Bitcoin už nemá kto predávať, tvrdí analytik

  • Bitcoin je súčasťou finančných trhov.
  • Reaguje podobne ako ostatné aktíva.
  • Analytici tvrdia, že porastie, pretože ho už nemá kto predávať.
Novinky Bitcoin je podľa analytikov prepredaný
Bitcoin je podľa analytikov prepredaný. Zdroj: shutterstock.com/Novikov Aleksey
BITmarketsBITmarkets

Bitcoin zaznamenal výrazný nárast ceny o 10 % po období zvýšeného predajného tlaku. Predajný tlak sme zaznamenali predovšetkým cez víkend a v pondelok dopoludnia. Analytici teraz predpovedajú, že by mohlo dôjsť k vyčerpaniu predajcov, čo by mohlo viesť k ďalšiemu rastu hodnoty tejto populárnej kryptomeny. Tento jav priniesol novú nádej pre investorov, ktorí sledujú pohyby na kryptomenových trhoch s veľkým záujmom.

Bitcoin a jeho cena

Hlavným dôvodom pre nedávny nárast ceny Bitcoinu je zníženie predajného tlaku zo strany veľkých držiteľov. Títo veľkí investori, často nazývaní „veľryby”, mali v posledných mesiacoch výrazný vplyv na trhové pohyby. Ich rozhodnutie držať svoje Bitcoiny namiesto ich predaja spôsobilo zníženie dostupnosti BTC na trhu, čo prirodzene zvýšilo jeho cenu.

Kľúčový faktor

Analytici poukazujú na tzv. vyčerpanie predajcov ako na kľúčový faktor, ktorý by mohol zabezpečiť stabilný rast ceny Bitcoinu v nasledujúcich týždňoch. Tento jav nastáva, keď počet predajcov na trhu klesne natoľko, že dopyt začne prevyšovať ponuku, čo tlačí ceny nahor. Podľa odborníkov môže byť súčasná situácia signálom, že predajný tlak je na ústupe a investori sú pripravení držať svoje aktíva dlhodobo.

Ďalším faktorom je pozitívny sentiment na kryptomenových trhoch, podporený rastúcim záujmom inštitucionálnych investorov. Viaceré veľké finančné inštitúcie a korporácie, vrátane niektorých známych spoločností z indexu S&P 500, začali otvorene podporovať kryptomeny a investovať do Bitcoinu. Tento trend priniesol dôveru aj medzi menších investorov, ktorí teraz veria v dlhodobý potenciál kryptomien.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Technická analýza

Pozitívne signály naznačuje i technická analýza. Mnohé indikátory ukazujú, že Bitcoin dosiahol dno a teraz sa nachádza v silnej nákupnej zóne. Indikátory ako RSI (Relative Strength Index) a MACD (Moving Average Convergence Divergence) potvrdzujú, že Bitcoin je v prepredanej oblasti, čo často predchádza obdobiu rastu.

Predikcie o budúcom raste ceny Bitcoinu sú rôznorodé, no všeobecný konsenzus medzi analytikmi je optimistický. Očakáva sa, že ak sa súčasný trend vyčerpania predajcov potvrdí, Bitcoin by mohol dosiahnuť nové maximá. Inštitucionálni investori, ktorí vstupujú na trh, by mohli priniesť potrebnú stabilitu a dôveru, čo by viedlo k ďalšiemu rastu ceny.

Na druhej strane je dôležité brať do úvahy aj potenciálne riziká. Kryptomenové trhy sú známe svojou vysokou volatilitou a neočakávané udalosti môžu rýchlo zmeniť sentiment. Regulácie, technické problémy alebo makroekonomické faktory môžu mať významný vplyv na vývoj ceny Bitcoinu.

Na záver možno povedať, že aktuálny nárast ceny a predpovede o vyčerpaní predajcov prinášajú pozitívne vyhliadky pre budúcnosť tejto kryptomeny. Investori by však mali byť obozretní a sledovať trhové podmienky, aby mohli včas reagovať na akékoľvek zmeny.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.