WizzAir spúšťa novú linku. K moru môžete letieť len za 30 eur

  • Čakáte na koniec hlavnej dovolenkovej sezóny, aby ste si užili výlet v pokoji?
  • Potom vás poteší nová letecká linka.
  • Ráno vyrazíte, na obed ste pri mori.
Off topic WizzAir spúšťa novú pravidelnú linku do Talianska
WizzAir spúšťa novú pravidelnú linku do Talianska. Zdroj: shutterstock.com/Markus Mainka
BITmarketsBITmarkets

Maďarská nízkonákladová letecká spoločnosť WizzAir len pred pár dňami oznámila otvorenie novej leteckej linky z Budapešti na letisko Salerno Costa d’Amalfi.

Toto letisko sa nachádza približne 20 kilometrov od mesta Salerno, na pobreží Amalfi, ktoré je známe svojou krásnou prírodou a historickými pamiatkami. Na novinku upozornil portál Letenky za babku.

WizzAir vás zoberie do Talianska trikrát do týždňa

Nová linka bude prevádzkovaná trikrát týždenne – v pondelok, stredu a piatok. Tieto lety ponúkajú možnosť naplánovať si predĺžený víkend od piatku do pondelka.

Kedy to spustia?

 Prvý let je naplánovaný na 28. októbra 2024.

Letenky sú už v predaji

Členovia Wizz Discount Club si môžu letenky na január zakúpiť už od 32 eur. Je pravdepodobné, že ceny budú nižšie aj počas jesene, preto by ste mali v prípade záujmu sledovať aktuálne ponuky a výhodné ceny.

Alternatívna ponuka z Viedne

Pre tých, ktorí uprednostňujú odlet z Viedne, WizzAir ponúka letenky na linke do Salerno Costa d’Amalfi už za 30 eur za obojsmernú cestu. Túto výhodnú cenu môžete využiť napríklad v termíne od 7. do 10. novembra 2024. Letenky sú dostupné pre členov i nečlenov Wizz Discount Club za rovnakú cenu.

Akú veľkú tašku vám dovolia?

Na tejto trase si cestujúci môžu bez priplácania zobrať menšiu príručnú batožinu s rozmermi 40 x 30 x 20 cm. Ak máte priority boarding, môžete si vziať aj väčšiu príručnú batožinu s rozmermi 55 x 40 x 23 cm. Pre tých, ktorí potrebujú viac miesta, je k dispozícii možnosť dokúpenia podpalubnej batožiny.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Prečo Amalfi?

Čo robí Amalfi takým výnimočným a prečo by ste ho mali navštíviť? V prvom rade je to jednoznačne menší nával turistov, ktorý s mestami ako Benátky, Rím či Florencia nemožno porovnávať.

Pobrežie Amalfi zaujme strmými útesmi, ktoré sa dramaticky skláňajú nad tyrkysovým morom. Prechádzky po úzkych chodníkoch s výhľadom na more, výlety loďou okolo pobrežia alebo relax na krásnych plážach – to všetko tu môžete vyskúšať.

História Amalfi siaha až do obdobia Rímskej ríše

Mesto Amalfi bolo kedysi významným námorným centrom. Jeho dedičstvo vidieť na mnohých historických pamiatkach, napríklad v Katedrále svätého Ondreja.

Tento majestátny kostol je nádherným príkladom románskej architektúry. Obsahuje dokonca relikvie svätého Ondreja, jedného z apoštolov.

A tá kuchyňa…

Pochutnať si môžete na čerstvých morských plodoch, domácich cestovinách či slávnych citrónoch z Amalfi. Reštaurácie ponúkajú autentické talianske jedlá pripravené z lokálnych surovín a podávané s výhľadom na more.

Amalfi je ideálne aj pre milovníkov aktívneho oddychu. Turistika po strmých chodníkoch vedúcich cez terasovité vinice a citrónové háje, potápanie sa v jasných vodách alebo plachtenie pozdĺž pobrežia ponúkajú množstvo zážitkov.

Táto lokalita je navyše ideálnym východiskovým bodom na objavovanie ďalších zaujímavostí južného Talianska. Len krátka jazda autom alebo trajektom vás delí od miest ako Pompeje, ktoré ponúkajú pohľad do života starovekých Rimanov, alebo Neapol, známy svojou pulzujúcou atmosférou a kulinárskymi lahôdkami.

Nová linka z Budapešti na letisko Salerno Costa d’Amalfi tak pre cestovateľov predstavuje ďalšiu možnosť, ako objaviť krásy južného Talianska.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Letenky za babkuTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.