Slovenský predajca nábytku bankrotuje a zatvára všetky svoje obchody. Súd už vyhlásil konkurz

  • Predajca kuchýň sa poslal do konkurzu.
  • Firma má obrovské straty a dlhy.
  • Odkázala zákazníkom, čo majú robiť, keď zaplatili zálohu.
Novinky Populárny predajca kuchýň zbankrotoval
Populárny predajca kuchýň zbankrotoval. Zdroj: shutterstock.com/PeopleImages-Yuri+A
BITmarketsBITmarkets

Slovenský predajca kuchýň skončil v konkurze. Obrovské straty a dlhy spôsobili bankrot populárnej slovenskej predajne nábytku. Spoločnosť zatvára všetky svoje obchody. Firma nechala odkaz zákazníkom, ktorí zaplatili zálohu za svoju vysnívanú kuchynskú linku. Na tému upozornil portál Aktuality.

Predajca kuchýň bankrotuje

Spoločnosť Oresi Slovakia krachuje. Známy predajca kuchýň na Slovensku definitívne končí. Finančné ťažkosti dohnali firmu k tomu, že sa sama poslala do konkurzu.

Oresi na Slovensku končí po 15-tich rokoch. Podľa údajov na Finstate, firma v posledných rokoch bojovala s hlbokými stratami. Rok 2023 ukončila so stratou vo výške 765 301 eur. Oresi ma dlhy voči štátu. Sociálna poisťovňa voči predajcovi kuchýň aktuálne eviduje dlh vo výške viac než 68-tisíc eur.

Kuchyne Oresi

Kuchyne Oresi. Zdroj: Oresi

Okresný súd v Trenčíne už vydal rozhodnutie o začatí konkurzného konania na majetok spoločnosti. Oresi krachuje aj napriek tomu, že jej tržby sa v posledných rokoch pohybovali na úrovni miliónov eur.

V roku 2019 spoločnosť utržila viac než 4,5 milióna eur. V roku 2023 to bolo takmer o polovicu menej.

Firma oznámila svoj koniec

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: OresiTAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.