Kráľ strednej triedy smartfónov prichádza v kovovom šate. Čím ešte zaujme?

  • OnePlus predstavil model Nord 4.
  • Ten boduje najmä kovovou unibody konštrukciou.
  • Zaujme aj výkonom, fotovýbavou a rýchlym nabíjaním.
Technológie Model boduje kovovým unibody telom
Model boduje kovovým unibody telom. Zdroj: oneplus.com
BITmarkets BITmarkets

Spoločnosť OnePlus pri svojom prvom smartfóne spôsobila doslova ošiaľ, pretože išlo o tzv. zabijaka vlajkových lodí. A síce odvtedy už prešli roky, jej produkty dokážu zaujať aj v súčasnosti. Svedčí o tom práve smartfón OnePlus Nord 4. O téme informoval portál SMARTmania.

Séria Nord prišla v roku 2020 a podľa slov vtedajšieho riaditeľa Carla Peia malo ísť o návrat ku koreňom – séria tak mala priniesť kvalitný smartfón za dostupnú cenu. Vo výsledku to malo veľký úspech.

Spoločnosť v tejto úspešnej sérii nepoľavila, a tak tu máme už 4. generáciu. Tá hneď na prvý pohľad zaujme kovovým telom, ktoré sa v tejto sérii objavilo po prvýkrát. Celá hliníková konštrukcia je typu unibody, čo znamená, že je z jedného kusa. To iba podčiarkuje pevnosť zariadenia.

Takúto konštrukciu už v dnešných smartfónoch prakticky nenájdete; tie síce majú kovový rám, avšak zadná a predná časť je už zo skla.

Zaujímavá je tiež certifikácia IP65 proti vode a prachu. Rozmery sú 162,6 x 75 x 7,99 mm a hmotnosť 199,5 g. Potenciálny majiteľ si bude môcť vyberať z troch farieb, a to z čiernej, bielej a zelenej.

Ďalším lákadlom je 6,74-palcový Fluid AMOLED displej s rozlíšením 2 772 x 1 240 pixelov a 120-hertzovou obnovovacou frekvenciou, pričom maximálny jas dosahuje 2 150 nitov. V paneli je zabudovaná aj čítačka odtlačkov prstov.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: SMARTmaniaTAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.