Poznáme termín, kedy by sa malo oficiálne spustiť spotové ETF na Ethereum

Sponzorované články Spotové ETF pre Ethereum
Spotové ETF pre Ethereum. Zdroj: shutterstock.com/Damir Khabirov/Sashkin
BITmarkets BITmarkets

Po májovom čiastočnom schválení ethereových fondov obchodovateľných na burze (ETF) je na obzore ich konečné uvedenie na trh. Zhodujú sa na tom viacerí analytici a odborníci z oblasti kryptomien, finančníctva a ekonomiky.

Uvedenie ethereových ETF na burzy prichádza v čase, keď posilňuje aj samotné podkladové aktívum – Ether. V čase písania článku len za posledných 24 hodín vzrástol o viac než 4 % na hladinu 3 340 $. Po tohtotýždňovom schválení ETH fondov by však jeho hodnota mohla narásť ešte vyššie. To je ideálny scenár nielen pre Ethereum, ale aj pre celý kryptomenový trh.

Navštíviť Pepe Unchained

Definitívnemu schváleniu ethereových ETF nič nebráni

V podstate už od májového odobrenia prvej časti prihlášok odborníci čakali, že ethereové ETF by sa finálneho uvedenia na burzy mohli dočkať niekedy počas júla. O čosi jasnejšie predpovede poskytol Nate Geraci, prezident ETF Store, a James Seyffert z Bloombergu. Tí boli presvedčení, že ETH ETF prídu v polovici júla. No zatiaľ najpresnejší odhad adresoval Eric Balchunas z Bloombergu. Ten predpokladá, že Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) definitívne schváli fondy už 18. júla.

Dátum stanovil po poslednej sérii regulačných úprav, ktoré od spoločností stojacich za prihláškami vyžadujú, aby upravili svoje registračné vyhlásenia a znova podali svoje žiadosti.

V rámci posledných podaní však SEC vyžadovala už len minimálne zmeny. To naznačuje, že pred spustením nových kryptomenových fondov nie sú žiadne významné prekážky. Zmeny sa totiž týkajú drobných administratívnych úprav a regulačných detailov, ktoré SEC vyžaduje na dodržiavanie predpisov v sektore kryptomien.

Májové schválenie

Májové schválenie sa týkalo len protokolov 19b-4, no aby sa mohli ETF predávať na burze, musia sa odobriť aj plnenia S-1. Na finalizáciu celého procesu čaká dokopy 8 správcovských spoločností, a to Grayscale, Bitwise, BlackRock, VanEck, 21Shares, Invesco, Fidelity a Franklin Templeton.

Rovnaké pocity zdieľa aj Matt Hougan, šéf investícií spoločnosti Bitwise. Hoci posledné zmeny priniesli len niekoľko drobných úprav, napríklad modifikáciu špecifického regulačného jazyka týkajúceho sa správy úschovy, detaily o poplatkoch pre nové ETF ešte zverejnené neboli.

Táto záverečná oblasť bude zrejme absolútne poslednou úpravou a bude predchádzať oficiálnemu spusteniu týchto investičných produktov.

Schválenie spotových ETF na Ethereu bude mať významný vplyv nielen na hodnotu Etherea, ale aj celého kryptomenového sektoru. To by mohlo viesť k výraznému prílevu inštitucionálneho a retailového kapitálu, podobne ako tomu bolo pri úspechu spotových bitcoinových ETF. Podľa nedávneho vyjadrenia Matta Hougana by tieto ETF mohli do konca roku 2025 prilákať čisté príjmy vo výške 15 miliárd dolárov.

Vyťažte z rastúceho kryptotrhu čo najviac s Pepe Unchained

Hoci je Ethereum len druhou najsilnejšou kryptomenou, aj ona dokáže významným spôsobom prehovoriť do dynamiky trhu. Ak sa naplnia vyššie spomenuté predpoklady, môžeme očakávať rast nielen Etherea, ale aj ďalších altcoinov. Najväčší potenciál zhodnotenia majú tie, ktoré sú len na začiatku svojej životnosti a disponujú vysokou využiteľnosťou. Presne takou kryptomenou je Pepe Unchained.

Kryptonadšencom neunikne fakt, že projekt Pepe Unchained sa inšpiroval iným úspešným meme coinom, Pepe. No pri tematike ich podobnosť končí. Pepe Unchained nie je len kryptomenou, ale druhou vrstvou blockchainu Ethereum. Jeho úlohou je odbremeniť primárnu sieť a zároveň zrýchliť a cenovo zefektívniť transakcie.

Pepe Unchained

Pepe Unchained. Zdroj: www.pepeunchained.com

Layer 2 s názvom Pepe Chain používateľom poskytne až 100-násobne rýchlejšie prevody v porovnaní s primárnou vrstvou Etherea. Tým pádom ušetria aj na transakčných poplatkoch, čo poteší najmä aktívnych obchodníkov. Vo výbave projektu nesmie chýbať ani integrovaný Block Explorer. Ten majiteľom natívneho tokenu $PEPU umožní sledovať každú jednu vykonanú transakciu na druhej vrstve, čo významne zvyšuje bezpečnosť ekosystému.

Vytvorený priestor na druhej vrstve blockchainu jeho tvorcovia využívajú na poskytnutie ešte väčších odmien za uzamknutie tokenu $PEPU. Stakingom si môžete aktuálne prilepšiť o výnosy vo výške cez 500 % ročne. Všetky súčasti projektu zároveň prešli auditom Coinsult a SolidProof, čo ďalej zvyšuje reputáciu Pepe Unchained.

Tokenomika projektu

Tokenomika projektu. Zdroj: www.pepeunchained.com

Spojením vymenovaných vlastností sa nemožno čudovať, že za prvých pár dní sa na predpredaj Pepe Unchained vyzbieralo cez 3,6 milióna dolárov. Aktuálna predpredajná cena tokenu $PEPU je preto len 0,0084261 $. Po naplnení predpredajného stropu a zalistovaní na burzy sa dá očakávať, že táto cena vystrelí o desiatky percent. Najmä keď sa z úspechu budú tešiť aj ethereové ETF.

Využiť predpredajnú cenu Pepe Unchained môžete na webovej stránke projektu, kde si tokeny zakúpite prostredníctvom kryptomien ETH, BNB, USDT alebo platobnej karty.

Web Pepe Unchained

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o čo si môžete dovoliť prísť!

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: