Miliardár Dell nazval Bitcoin „fascinujúcim”. Aké sú súčasné trendy na trhu?

  • Bitcoin raketovo vystrelil.
  • Jeden z najbohatších ľudí na svete je ním fascinovaný.
  • Čo naznačujú aktuálne trendy?
Novinky Bitcoin v centre pozornosti
Bitcoin v centre pozornosti. Zdroj: shutterstock.com/Peshkova
BITmarkets BITmarkets

Miliardár Michael Dell, generálny riaditeľ spoločnosti Dell Technologies, prejavil nedávno záujem o Bitcoin. Prostredníctvom príspevku na sociálnych sieťach odkázal na rozhovor s Larrym Finkom, generálnym riaditeľom spoločnosti BlackRock, ktorý sa konal na CNBC.

Dell nazval Bitcoin „fascinujúcim”, čo podľa portálu U.Today vyvolalo špekulácie a diskusie o potenciálnej účasti veľkých hráčov na trhu s kryptomenami.

Michael Dell sa o Bitcoin zaujíma už dlhší čas

Pokrokový líder vyjadruje svoju podporu kryptomene na sociálnych sieťach pravidelne. Jeho najnovšie vyjadrenie má však vzhľadom na vývoj na trhu s digitálnymi menami obzvlášť veľký význam.

Experimentoval už dávnejšie

Generálny riaditeľ Dell Technologies, ktorého čisté imanie dosahuje 117 miliárd dolárov, má za sebou históriu experimentovania s Bitcoinom.

V roku 2014 sa Dell stal jednou z prvých veľkých spoločností, ktorá prijímala platby Bitcoinom. Túto možnosť však neskôr zrušili pre nízky dopyt.

Larry Fink o potenciáli Bitcoinu spočiatku pochyboval. Jeho názor sa zmenil po dôkladnejšom štúdiu tejto meny. Dnes, ako vedúci najväčšej správcovskej spoločnosti na svete, uznáva Bitcoin ako legitímnu investíciu.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Úspešné uvedenie Bitcoin ETF spoločnosťou BlackRock na začiatku tohto roka, ktoré prekonalo viaceré rekordy, tento posun iba podčiarkuje. Rastúce prijatie kryptomien medzi inštitúciami je viac než zrejmé.

Analýza súčasných trendov

Analýzy naznačujú, že Bitcoin môže mať pred sebou ešte veľký priestor na rast v aktuálnom býčom cykle. Podľa správy CryptoQuant Adjusted Spent Output Profit Ratio (aSOPR) Bitcoin ešte nedosiahol vrcholy, ktoré sú bežne spojené s ukončením cyklov. Tento ukazovateľ sleduje, či investori predávajú svoje mince so ziskom.

Rast ceny na obzore

aSOPR, konkrétne jeho 90-dňový exponenciálny kĺzavý priemer (EMA), zaznamenal pokles po náraste na začiatku roka. Tento pokles naznačuje útlm v realizácii ziskov, čo často predchádza ďalšiemu rastu ceny Bitcoinu.

Historické trendy z býčích cyklov v rokoch 2017 a 2021 naznačujú, že keď ukazovateľ dosiahne približne hodnotu 1.1, ide o vrchol cyklu. Nedávny vrchol pri hodnote 1.05 však naznačuje, že súčasný rast Bitcoinu môže byť len predohrou k väčšiemu býčiemu behu.

Nedávne pohyby ceny Bitcoinu odrážajú opatrný optimizmus na trhu. Po výraznom raste, ktorý zaznamenal nárast ceny o približne 5 % za 24 hodín, Bitcoin opäť prekročil hranicu 63 000 dolárov.

Aktuálna cena BTC sa pohybuje okolo 64 500 dolárov.

Fascinácia Bitcoinom, ktorú vyjadrili lídri ako Michael Dell a Larry Fink, poukazuje na meniace sa vnímanie kryptomien vo finančnom svete. Spolu s analytickými náznakmi ďalšieho rastu v súčasnom býčom cykle, budúcnosť Bitcoinu naďalej vzbudzuje intenzívny záujem a špekulácie.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: U.TodayTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.