Tieto meme coiny v roku 2024 prekonávajú Bitcoin

Sponzorované články Meme coiny sú pre kryptomeny dôležité
Meme coiny sú pre kryptomeny dôležité. Zdroj: shutterstock.com/Dennis Diatel
BITmarkets BITmarkets

Podľa portálu CoinGecko trhová kapitalizácia kryptomenového trhu v prvej polovici tohto roku vzrástla o 661 miliárd dolárov. K tomuto rastu Bitcoin prispel 409 miliardami. No ani s výrazným 48-percentným zhodnotením BTC nepatrí medzi kryptomeny, ktoré svojim majiteľom doručili tie najväčšie zisky. Niektoré meme coiny zaznamenali ešte väčšie zhodnotenie.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin už dlhodobo patrí na vrchol meme tokenov. Okrem vtipnej tematiky sa od Bitcoinu rozlišuje aj v úplných základoch. Zatiaľ čo Bitcoin disponuje limitovanou ponukou (21 miliónov), Dogecoin limit nemá. Ani to nebránilo Dogecoinu dostať sa medzi najžiadanejšie tokeny. Tomu pomohol najmä Elon Musk, po ktorého príspevkoch na sociálnej sieti X (bývalý Twitter) cena Dogecoinu zaznamenala výrazný rast. Zatiaľ čo Bitcoin za ostatných 6 mesiacov nadobudol na hodnote 29 %, Dogecoin svojim majiteľom priniesol zisky vo výške 37 %.

Historické dáta

Dogecoin dosiahol najvyššiu cenu 8. mája 2021, keď sa obchodoval na historickom maxime 0,738595 dolárov, zatiaľ čo najnižšia cena Dogecoinu bola zaznamenaná 7. mája 2015, keď sa obchodoval na historickom minime 0,00008547 dolárov.

Bonk

Bonk je prvý token so psím motívom vytvorený na sieti Solany. Projekt sprevádzalo intenzívne očakávanie, preto po svojom spustení (25. decembra 2022) v priebehu 48 hodín ovplyvnil aj cenový nárast kryptomeny Solana až o 34 %. Hlavným cieľom tohto projektu je vrátiť likviditu decentralizovaným burzám (DEX) založeným na Solane. Bonk tak plní úlohu „komunitnej mince”, s ktorou sa dá obchodovať na všetkých dApps postavených na sieti Solany. Aj preto od začiatku roka k dnešnému dňu zaznamenal nárast o 94 %.

Historické dáta

Najvyššiu cenu dosiahol Bonk 4. marca 2024, keď sa obchodoval na historickom maxime 0,00004516 dolárov, zatiaľ čo najnižšiu cenu zaznamenal 12. októbra 2023, keď sa obchodoval na historickom minime 0,00000001753 dolárov. 

Pepe

Token PEPE je relatívne nová kryptomena, inšpirovaná známym meme „Pepe the Frog”. Tento projekt sa pýši cirkulujúcou ponukou 420 biliónov tokenov, pričom viac ako 90 % je bezpečne uzamknutých v staking pooloch. Od svojho vzniku Pepe zaznamenal pozoruhodný nárast. Aj napriek rizikovému faktoru spojenému s investovaním do meme coinov, Pepe vyniká nekompromisným počtom jeho držiteľov. Výsledkom je zhodnotenie neskutočných 613 % od 1. januára.

Historické dáta

Pepe dosiahol najvyššiu cenu 27. mája 2024, keď sa obchodoval na historickom maxime 0,00001665 dolárov, zatiaľ čo najnižšia cena Pepe bola zaznamenaná 14. apríla 2023, keď sa obchodovala na historickom minime 0,0₁₀1057 dolárov.

Podobné čísla dávajú nádej aj úplne novým projektom, ktoré sú len v štádiu predpredaja a čakajú na uvedenie na burzy. My sa pozrieme na tri perspektívne tokeny, ktoré vďaka svojmu pozadiu a technológií môžu svojim majiteľom doručiť 100x zisky.

Pepe Unchained

Projekt Pepe Unchained nadväzuje na úspešný debut vyššie spomenutého žabieho coinu Pepe. Ide však o prvý žabí token s vlastnou sieťou – Pepe Chain. Ako projekt druhej vrstvy (Layer 2), jeho základňu tvorí ethereová sieť. Layer 2 predstavuje druhotné rozhranie, vybudované na už existujúcej sieti.

Projekty stavané na druhej vrstve majú výhodu v tom, že sú vysoko škálovateľné. Z tohto dôvodu sú populárnou voľbou práve pre mnohých vývojárov, keďže ponúkajú prostredie s vysokou transakčnou rýchlosťou a nízkymi poplatkami. Svojím charakterom tak projekt Pepe Unchained poskytuje rýchle a lacné transakcie, z ktorých profitujú najmä obchodníci vykonávajúci frekventované obchody.

Pepe Unchained

Pepe Unchained. Zdroj: www.pepeunchained.com

Token $PEPU – kľúčová súčasť projektu ponúka transakcie, ktoré sú v porovnaní s ethereovou sieťou dokonca 100x rýchlejšie.

Spomedzi ďalších výhod tokenu $PEPU investori ocenia aj integrovaný vyhľadávač blokov. Pomocou tohto vyhľadávača tak môžu sledovať každú svoju transakciu. Tým sa zvyšuje bezpečnosť, ktorá je najmä v sektore s meme coinami vysoko cenená. 

Stakovanie

Stakovanie. Zdroj: www.pepeunchained.com

Pre investorov hľadajúcich pasívny príjem Pepe Unchained ponúka možnosť stakingu. Uzamknutím natívneho tokenu PEPU do staking poolu investori získavajú nárok na odmeny so súčasnou ročnou návratnosťou 621 %.

Web Pepe Unchained

Base Dawgz

Projekt Base Dawgz, inšpirovaný psou tematikou, redefinuje hranice kryptomenového sveta. Pomocou technológie Wormhole a Portal Bridge investorom ponúka voľnosť v podobe interoperability medzi piatimi rôznymi sieťami: Base, Ethereum, Solana, Binance Smart Chain a Avalanche. Investori tak môžu naplno využiť výhody spomínaných ekosystémov a tým maximalizovať svoje zisky.

Predpredaj Base Dawgz

Predpredaj Base Dawgz. Zdroj: basedawgz.com/sk

Plynulá interaktivita pomocou technológií Wormhole a Portal Bridge

Wormhole je decentralizovaný protokol zasielania údajov, ktorý spája viacero sietí. Práve táto technológia dovoľuje Base Dawgz prechádzať naprieč spomínanými ekosystémami. Portal Bridge tvorí medzisieťový most, integrovaný v technológií Wormhole.

Odhliadnuc od technologických inovácií, ktoré Base Dawgz ponúka, srdce projektu tvoria práve jeho členovia – aktívna komunita meme nadšencov. Ako správny meme coin so svetom komunikuje v priateľskom duchu.

Token $DAWGZ len v priebehu pár dní od spustenia predpredaja presiahol hranicu jeden milión dolárov. Čiastka, ktorú projekt doteraz vyzbieral, dokazuje jeho skutočné využitie. Predpredaj tokenu nájdete na oficiálnej stránke projektu. Svoje zásoby si môžete doplniť výmenou za USDC, USDT, BNB, AVAX alebo SOL. Momentálne vás jeden token bude stáť 0,0061 dolárov.

Web Base Dawgz

Wiener AI

Ako názov projektu naznačuje, Wiener AI do kryptomenového sveta prináša unikátnu kombináciu umelej inteligencie a zábavnej tematiky. No držiteľov natívneho tokenu $WAI potešia aj iné výhody, ktoré so sebou táto meme platforma prináša.

Projekt Wiener AI

Projekt Wiener AI. Zdroj: wienerdog.ai/sk

  • Obchodné rady s využitím umelej inteligencie: 

S pomocou najnovších technológií v oblasti umelej inteligencie, Wiener AI poskytuje svojim majiteľom pokročilé analytické nástroje, ktoré im pomáhajú vykonávať správne obchodné rozhodnutia.

  • Silná orientácia na komunitu:

The Sausage Army je názov, ktorým tvorcovia označujú priaznivcov projektu. V rámci komunity majú členovia možnosť zdieľať svoje skúsenosti, stratégie a rady. Komunitné fóra už teraz prekvitajú diskusiami o najnovších trendoch.

  • Staking s atraktívnymi odmenami:

Okrem prístupu k pokročilým obchodným nástrojom za pomoci umelej inteligencie a aktívnej komunity, platforma ponúka aj možnosť stakingu s atraktívnou ročnou návratnosťou 155 %.

Svoje zásoby tokenu $WAI si môžete doplniť na oficiálnej webovej stránke projektu Wiener AI, a to výmenou za kryptomeny ETH, BNB, USDT alebo platobnou kartou. V súčasnej fáze za jeden token zaplatíte 0,00073 dolárov. 

Web Wiener AI

Záver

V roku 2024 zaznamenali niektoré meme coiny pozoruhodné zisky, ktoré prekonali aj rast Bitcoinu. Projekty ako Pepe Unchained, Base Dawgz a Wiener AI zase do kryptomenového sveta prinášajú inovatívne technológie a spolu so silným komunitným zameraním tvoria zaujímavé investičné alternatívy. Na základe toho majú vysokú šancu priblížiť sa rastu súčasných coinov dominujúcich v meme sektore.

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o čo si môžete dovoliť prísť!

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: