Bitcoin hlási čas na nákup. Toto môže byť životná príležitosť

  • Bitcoin spravil niekoľko vĺn poklesu.
  • Vystrašilo to celý trh.
  • Takéto obdobia však boli historicky vhodné na nákup.
Novinky Bitcoin je pripravený na nákup
Bitcoin je pripravený na nákup. Zdroj: shutterstock.com/Tarasenko Andrey
BITmarkets BITmarkets

Bitcoin dáva poslednú šancu na nákup. Aspoň podľa niektorých analytikov.

Nedávny pokles ceny Bitcoinu znovu rozvíril diskusie medzi investormi a odborníkmi o tom, či je práve teraz ten správny čas na nákup. V čase, keď sa cena kryptomeny dramaticky znížila, sa mnohí pýtajú, či ide o krátkodobý výkyv alebo dlhodobú príležitosť na zhodnotenie investícií. Pre tých, ktorí sa orientujú v kryptomenovom svete, môže byť tento pokles významnou šancou na nákup za výhodnú cenu.

Prečo sa Bitcoin prepadol?

Pokles ceny Bitcoinu bol spôsobený viacerými faktormi. Medzi hlavné príčiny patria regulačné zásahy, technické problémy a všeobecná trhová panika. Niektorí odborníci tvrdia, že tieto poklesy sú prirodzenou súčasťou cyklu, ktorým prechádzajú všetky finančné aktíva. Zatiaľ čo pre niektorých investorov môžu byť výkyvy dôvodom na obavy, iní v nich vidia príležitosť na zvýšenie svojho podielu na trhu.

Historická skúsenosť

Napríklad uznávaný analytik kryptomenového trhu Adam Back tvrdí, že každý pokles ceny Bitcoinu v minulosti priniesol následný rast. A ten zákonite prekonal predchádzajúce maximá.

Toto tvrdenie podporuje aj historický vývoj ceny Bitcoinu, ktorý ukazuje, že po výrazných prepadoch vždy nasledoval prudký nárast.

Pre investorov, ktorí veria v dlhodobý potenciál kryptomeny, môže byť súčasný pokles ideálnou príležitosťou na nákup. Existuje niekoľko stratégií, ktoré môžu pomôcť maximalizovať zisky z investície do Bitcoinu počas obdobia nízkych cien.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Stratégie nákupu

Jednou z najznámejších stratégií je postupný nákup, známy aj ako dollar-cost averaging (DCA). Táto stratégia spočíva v pravidelnom investovaní rovnakých súm peňazí bez ohľadu na aktuálnu cenu. Týmto spôsobom sa minimalizuje riziko nákupu za vysokú cenu a priemeruje sa cena nákupu v dlhšom časovom horizonte.

Ďalšou stratégiou je sledovanie trhových trendov a technických indikátorov. Skúsení investori často využívajú rôzne analytické nástroje, aby identifikovali optimálne vstupné body pre svoje investície. Technická analýza nám prináša viaceré technické indikátory, ktoré nám môžu pomôcť orientovať sa na trhu. Ide o indikátory ako RSI (Relative Strength Index) a MACD (Moving Average Convergence/Divergence). Obchodníkom môžu poskytnúť cenné informácie o tom, kedy je najvhodnejší čas na nákup.

Budúcnosť ceny Bitcoinu je vždy neistá. Mnoho odborníkov sa však zhoduje na tom, že súčasný pokles môže predstavovať výnimočnú príležitosť na nákup. Ako pri každej investícii, aj tu platí, že dôležité je mať jasný investičný plán a byť pripravený na možnosť ďalších výkyvov ceny.

Pre tých, ktorí veria v dlhodobý potenciál kryptomeny a sú ochotní prijať určité riziko, môže byť súčasný pokles práve tou životnou šancou na nákup Bitcoinu.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CryptopotatoTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.