Kedy bude hotová diaľnica na Kysuciach? Odpoveď mnohých prekvapí

  • Na Kysuciach vyrastú tri nové diaľničné úseky.
  • Celková dĺžka je 26 kilometrov a budú stáť približne 1 miliardu eur.
  • Ukončenie výstavby sa predpokladá koncom roka 2029.
Off topic Na Kysuciach diaľnica stále chýba
Na Kysuciach diaľnica stále chýba. Zdroj: shutterstock.com/ABCDstock/Tong_stocker

Diaľnica D3 by mala čoskoro vyrásť aj na Kysuciach. Plány sú to skutočne ambiciózne, otázka však znie, či je to aj skutočne reálne. O téme informoval motoristický portál TOPSPEED.

Dokonca s výstavbou by sa malo začať najneskôr v budúcom roku, pričom stavba by mala byť hotová pred rokom 2030, čo sa pri tempe stavania našich diaľnic zdá byť až neuveriteľné.

Len pre predstavu, na Kysuciach chýbajú tri diaľničné úseky. Začiatok výstavby dvoch úsekov, konkrétne Brodno-Kysucké Nové Mesto a Kysucké Nové Mesto – Oščadnica, by mal byť v septembri 2025, pričom s ukončením sa počíta v roku 2029.

Hotová by mohla byť v roku 2029

Hotová by mohla byť v roku 2029. Zdroj: shutterstock.com/ABCDstock

Tretí úsek by sa mal dokonca začať stavať už v marci 2025 s ukončením do októbra 2029. K tomuto sa vyjadrila aj Erika Jurinová, županka Žilinského samosprávneho kraja.

Je to kľúčová stavba, ktorej dokončenie dá silný impulz ďalšiemu rozvoju celého kraja. Stavba bude prebiehať v husto obývanom území, preto bude dôležitá spolupráca Ministerstva dopravy, Národnej diaľničnej spoločnosti, nášho kraja, dotknutých obcí a miest pri udržaní čo najlepšej mobility v území počas výstavby.

Dokopy tak pôjde o 26 kilometrov diaľničných úsekov, ktoré budú dokopy stáť viac ako 1 miliardu eur. V tejto chvíli zatiaľ nie je jasné, aké firmy budú mať tieto stavby na starosti. Na Kysuciach veria, že všetko pôjde podľa plánu.

Kysuce

Kysuce sú región na severozápade Slovenska, ktorý zahŕňa okresy Čadca a Kysucké Nové Mesto. Územie susedí na východe s Oravou, na juhu s Horným Považím, na severozápade s Českom a na severovýchode s Poľskom. Región sa nazýva podľa rieky Kysuca. Toky riek ohraničujú pohoria.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Kedy bude hotová diaľnica z Bratislavy do Košíc?

Späť
Strana 1/2Ďalej
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.