Slováci sa búria proti viečkam pripevneným k fľaši. Výnimku má jediný nápoj

  • Toto opatrenie by malo predstavovať prínos pre prírodu.
  • V prírode sa totiž skutočne nachádza obrovské množstvo plastových vrchnákov.
Off topic Slováci sa búria proti novým viečkam na fľašiach
Slováci sa búria proti novým viečkam na fľašiach. Zdroj: Shutterstock.com/Oporty786, Krakenimages.com
BITmarkets BITmarkets

Od stredy 3. júla sa mení zákon o odpadoch, ktorý ukladá výrobcom povinnosť uvádzať na trh plastové a kompozitné nápojové obaly len s viečkami, ktoré nie je možné ľahko oddeliť od fľaše po jej otvorení.

Ako uvádza portál tvnoviny.sk, nová legislatíva sa týka všetkých členských štátov Európskej únie. Každá z týchto krajín ju teda musela zaviesť.

Spotrebitelia nie sú spokojní

Podľa riaditeľky komunikácie organizácie zodpovednosti výrobcov ENVI – PAK Kataríny Kretter by toto opatrenie malo viesť k zníženiu vplyvu určitých plastových výrobkov na životné prostredie. Zároveň však poukázala na to, že ľuďom sa táto novinka vôbec nepáči.

Kretter uviedla, že často sa stretávajú s názormi, že pripevnené vrchnáky na fľašiach obmedzujú pohodlie pri pití. Aj keď tento aspekt uznávajú, ich vlastné analýzy litteringu, vykonávané pravidelne spoločnosťou ENVI – PAK, ukazujú, že v prírode sa skutočne nachádza veľké množstvo týchto plastových vrchnákov. Veria preto, že opatrenie nakoniec prinesie prínosy prírode.

Ďalej zdôraznila, že výrobcovia nesú zodpovednosť za celý životný cyklus svojich výrobkov vrátane ich nakladania ako odpadu.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: webnoviny.skTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.