Okay zavádzal zákazníkov. Predajne fungujú aj naďalej

  • Od 4. júla mali byť predajne Okay zatvorené.
  • Avšak fungujú v štandardnom režime.
  • Zákazníci Okay obviňujú z neetického správania a manipulácie.
Titulky Okay predajne znova otvoril
Okay predajne znova otvoril. Zdroj: shutterstock.com/Mino Surkala/Krakenimages.com

Sieť elektropredajní Okay minulý mesiac spustila veľkú kampaň, že 4. júla 2024 zatvorí všetky svoje predajne. Realita je nakoniec úplne iná a predajne sa opäť otvorili. O téme informoval portál Živé.

Dokonca aj Okay hovoril, že má likvidačné ceny nielen na elektro, ale aj na nábytok, ale už vtedy sa to zákazníkom nepozdávalo, keďže ceny boli na likvidačné stále privysoké.

Už vtedy sa začalo hovoriť o tom, že všetko nemusí by tak, ako sa zdá a že pokojne môže dôjsť k tomu, že Okay bude fungovať naďalej aj po 4. júli. Nakoniec sa to aj potvrdilo. Akcia znela:

Zatvárame – Všetko musí preč! 4. júla o 20:00 zatvárame predajne Okay. Využi jedinečnú príležitosť a nakúp vybraný tovar za likvidačné ceny na e-shope aj predajniach.

Nakoniec to bolo tak, že 4. júla sa predajne zatvorili a boli zatvorené aj počas štátneho sviatku 5. júla. Od soboty, 6. júla, sú však všetky predajne Okay opäť naplno otvorené a fungujú v štandardnom režime.

Tento prístup sa nepáči ani zákazníkom, ktorí Okay obviňujú z neetického správania a manipulácie. Zrejme tak reťazec s elektronikou urobil preto, aby si zvýšil predaje elektra a nábytku.

Mnohých zákazníkov to nahnevalo a sklamalo

Mnohých zákazníkov to nahnevalo a sklamalo. Zdroj: shutterstock.com/Pro.Sto

Na pravdivosti tejto kampane zahral aj fakt, že už od začiatku roka sa hovorí, že Okay má finančné problémy. Dôvodov tohto súčasného nepríjemného stavu je hneď viacero.

Reťazcu s elektronikou nepomohla ani pandémia koronavírusu, keď musel všetky svoje pobočky na dlhé mesiace zatvoriť. Druhým aspektom je stále rastúca konkurencia.

Aj klesajúce tržby hovoria, že sa sieti Okay veľmi nedarí. V roku 2020 dosiahli tržby výšku približne 207,6 miliónov eur, v roku 2021 to bolo 194 miliónov eur, teda strata mala hodnotu medziročne 13,6 milióna eur.

Okay Elektrospotrebiče

Okay Elektrospotrebiče je najväčší český a významný slovenský retailový predajca spotrebnej elektroniky. Spoločnosť sídli v Brne a založil ju v roku 1994 Ing. Jindřich Životský, ktorý je zároveň jej jediným vlastníkom. Od roku 2002 spoločnosť pôsobí aj na slovenskom trhu.

Mysleli ste si, že predajne Okay zostanú zatvorené?

Loading ... Loading ...
98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Zaujímate sa o to, ako odísť do dôchodku so štedrým pasívnym príjmom? Pozrite si naše video.

Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.