Zamestnanci Samsung Electronics spustili ostrý štrajk

  • Zamestnanci Samsungu štrajkujú.
  • Žiadajú lepšie platové podmienky.
Novinky Zamestnanci spoločnosti Samsung spustili ostrý štrajk
Zamestnanci spoločnosti Samsung spustili ostrý štrajk. Zdroj: shutterstock.com/Tada Images
BITmarkets BITmarkets

Odborári z juhokórejskej spoločnosti Samsung Electronics vstúpili v piatok do jednodňového štrajku, prvého v histórii firmy. Deje sa tak v období, keď sa firmy usilujú výraznejšie sa presadiť na trhu čipov pre umelú inteligenciu (AI). Informovala o tom agentúra Reuters.

Odborová organizácia NSEU, ktorej členmi je približne 28 000 zamestnancov, čo je viac než pätina všetkých zamestnancov juhokórejskej spoločnosti, vstúpila do štrajku s cieľom vyrokovať lepšie platové podmienky.

Dôvodom dnešného štrajku je dosiahnuť zmysluplnejšiu konverzáciu s vedením spoločnosti,” povedal jeden z predstaviteľov NSEU.

Vedenie firmy na to reagovalo, že v rozhovoroch bude pokračovať.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Výroba čipov nie je ohrozená

Štrajk by však nemal ovplyvniť výrobu pamäťových čipov, prípadne ich vývoz v najbližšom období, uviedla spoločnosť pre prieskum trhu TrendForce. Ich produkcia je totiž do veľkej miery automatizovaná. Navyše, na štrajku sa zúčastňuje veľa zamestnancov z administratívy.

Štrajk však zvýši tlak na Samsung Electronics v období súboja medzi firmami o čo najlepšiu pozíciu na trhu s čipmi pre umelú inteligenciu.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TASRTAGY: