Slovákmi zbožňované podujatie, ktoré sa konalo každý rok, končí. Tu sú dôvody

  • Medzinárodné letecké dni SIAF mali konať od 31. augusta do 1. septembra.
  • Tento rok si ich však Slováci neužijú.
Ekonomika Populárne slovenské podujatie sa v tomto roku konať nebude
Populárne slovenské podujatie sa v tomto roku konať nebude. Zdroj: Shutterstock.com/Jaroslav Moravcik
BITmarkets BITmarkets

V posledných dňoch zasiahli Slovákov dve nepriaznivé správy. Tento rok sa Medzinárodné letecké dni SIAF 2024 nebudú konať. Zároveň obľúbené stredisko SKI Lysá oznámilo, že v dôsledku ekonomických problémov bude zatvárať svoje brány.

Objavila sa však iskierka nádeje – stredisko začalo zbierku na svoju záchranu. Ministerstvo obrany tiež prezradilo plány na budúcu prehliadku. Poukázal na to portál Regióny.sk.

Populárne podujatie sa neuskutoční

Tento rok sa Medzinárodné letecké dni SIAF 2024 neuskutočnia. Ministerstvo obrany SR sa rozhodlo nezúčastniť sa na tomto podujatí kvôli kolidujúcim termínom s centrálnymi oslavami 80. výročia Slovenského národného povstania. Okrem toho sa riadilo odporúčaním Vzdušných síl Ozbrojených síl SR, ktoré uvádza, že pre vysoké náklady a logistické nároky je predvádzanie vojenských spôsobilostí na leteckých dňoch technicky neuskutočniteľné.

Ministerstvo tiež poukazuje na pokles návštevnosti leteckých dní za posledné dva roky, keď sa konali na leteckej základni Malacky-Kuchyňa.

„V porovnaní s leteckými dňami organizovanými na letisku Sliač sa návštevnosť znížila až o polovicu, zo 120 000 na približne 60 000,” uvádza rezort.

V budúcnosti by ministerstvo chcelo organizovať vojenskú prehliadku s komplexným záberom na prezentované spôsobilosti spôsobom, ktorý ocenia všetci. Cieľom ministerstva je, aby si na svoje prišli nielen milovníci vojenstva so záujmom o leteckú, ale aj tí, ktorí uprednostňujú tú pozemnú.

V roku 2024 sa medzinárodné letecké dni SIAF mali konať od 31. augusta do 1. septembra na leteckej základni Malacky-Kuchyňa.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Problémy má aj populárne stredisko

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Regióny.skTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.