Kaufland sťahuje z predaja ďalšiu potravinu. Ak ju máte doma, nejedzte ju

  • Na pultoch obľúbeného reťazca sa objavila ďalšia nevyhovujúca potravina.
  • Pozrite sa, či ju náhodou nemáte vo svojej domácnosti.
Off topic Kaufland sťahuje z predaja ďalšiu potravinu
Kaufland sťahuje z predaja ďalšiu potravinu. Zdroj: Shutterstock.com/Adriana Iacob, Sorbis

Potravinoví kontrolóri na základe sťažnosti spotrebiteľa odobrali úradnú vzorku v jednom z najväčších reťazcov na Slovensku. Regionálna veterinárna a potravinová správa (RVPS) Senec zistila, že tento výrobok nie je vhodný na konzumáciu.

Výrobok, z ktorého bola odobratá vzorka, pochádza z predajne Kaufland na Obchodnej ulici v Pezinku. Kontrolu vykonala Regionálna veterinárna a potravinová správa Senec.

Tento výrobok nejedzte

Ide o neochutené jemné pšenové vločky s hmotnosťou 250 g, ktoré balí Marianna Konrádová MARIANNA v Ivanke pri Dunaji. Nevyhovujúci výrobok má šaržu L 02. 01. 2024 a minimálny dátum spotreby 02. 01. 2025.

Vykonaná kontrola RVPS ukázala, že vo vzorke sa nachádza nečistý pach. Konkrétne má ísť o pach po zoxidovanom tuku. Tým sa napokon porušili požiadavky na potraviny podľa Nariadenia Európskeho Parlamentu a Rady.

Aj napriek tomu, že výrobok už na pultoch v obchodoch nenájdete, stále ho môžete nájsť vo svojej špajze či kuchyni. Odporúčame vám preto skontrolovať si potraviny. V prípade, že tieto vločky doma máte, za žiadnych okolností ich nekonzumujte.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/2Ďalej
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.