Slovenská obchodná inšpekcia upozorňuje na známe weby. Dovolenky si cez ne nekupujte

  • Plánujete v roku 2024 dovolenku pri mori a zaujala vás ponuka so skvelou cenou?
  • Dávajte si pozor, môže sa totiž stať, že prídete o peniaze.
Novinky Slovenská obchodná inšpekcia upozorňuje na známe weby
Slovenská obchodná inšpekcia upozorňuje na známe weby. Zdroj: Shutterstock.com/Dorde Krstic
BITmarkets BITmarkets

Meteorologické leto sa začína už 1. júna. Ak ešte nemáte vybavenú dovolenku, nastal čas vyriešiť to. Mali by ste si však dávať pozor na to, cez ktorý web dovolenku vybavujete. Slovenská obchodná inšpekcia totiž upozorňuje na niekoľko webových stránok, ktoré sú podvodné.

Leto je už za rohom, a s ním aj obdobie dovoleniek. Hoci ponuky lacných zájazdov do exotických krajín môžu byť príťažlivé, Slovenská obchodná inšpekcia varuje, že počas tohto obdobia sa na internete objavuje zvýšený počet falošných stránok ponúkajúcich rôzne zájazdy.

Podvod nemusíte odhaliť hneď

Môže ísť aj o podvodné stránky s doménou .sk či o ponuky napísané v plynulej slovenčine. SOI upozorňuje, že použitie slovenskej domény a slovenského jazyka automaticky nezaručuje, že ide o slovenskú cestovnú kanceláriu alebo agentúru.

Podvodníci vytvárajú vlastné falošné cestovné domény alebo sa vydávajú za známe a legitímne spoločnosti. Často majú tieto podvodné stránky zverejnený i falošný certifikát.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Slovenská obchodná inšpekciaTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.