Veľká udalosť vo svete kryptomien – Americká komisia pre cenné papiere a burzy schválila ETF pre Ethereum

Sponzorované články Spotové ETF pre Ethereum
Spotové ETF pre Ethereum. Zdroj: shutterstock.com/Damir Khabirov/Sashkin
BITmarkets BITmarkets

V piatok 24. mája sme sa stali svedkami významnej udalosti na trhu s digitálnymi aktívami. Americká komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) schválila ETF fondy pre Ethereum. Kryptomena sa tým pridala k Bitconu, ktorý prešiel podobným procesom už v januári tohto roka. Čo táto udalosť znamená a aký bude mať vplyv na vývoj ceny ETH?

Schválenie spotových ETF postavených na Ethereu predstavuje pre kryptomenový trh aj svet investícií významný míľnik. Spotové ETF umožňujú investorom nakupovať fondy, ktoré kopírujú aktuálnu cenu Etherea na trhu. To umožňuje veľkým obchodným spoločnostiam aj jednotlivcom jednoduchší prístup k investovaniu do tejto kryptomeny.

Rozhodnutie SEC rovnako posilňuje dôveru v kryptomeny v zmysle legitímnej triedy aktív. Keďže SEC dôkladne skúma produkty pred ich schválením, toto rozhodnutie môže prilákať viac konzervatívnych investorov, ktorí doteraz váhali so vstupom na kryptotrh. Avšak na to, aby sa obchodovanie s etherovými ETF mohlo reálne spustiť, je potrebné schváliť ešte jednu nevyhnutnú podmienku.

Viac o projekte 99Bitcoins

SEC schválila Ethereum ETF a cena vzrástla na takmer 4 tisíc dolárov

Čo vlastne SEC schválila a kedy môžeme reálne očakávať prvé ethereové fondy na burzách? Komisia pre cenné papiere a burzy v skutočnosti odobrila len formulár 19b-4 pre spoločnosti BlackRock, Fidelity, Grayscale, Bitwise, VanEck, Ark, Invesco Galaxy a Franklin Templeton. Tento súhlas je nevyhnutný pre fungovanie ETF, avšak spoločnosti musia mať schválené aj registračné vyhlásenie S-1. Len vtedy môžu reálne začať s predajom.

SEC momentálne vedie diskusie s emitentmi o tomto vyhlásení a časový rámec na jeho schválenie zatiaľ nie je známy. Komisia si na vydanie tohto rozhodnutia môže vyhradiť týždne a niekedy až mesiace.

Poďme sa teraz pozrieť bližšie na predikciu vývoja ceny ETH v súvislosti s prebiehajúcimi zmenami. Prvú vlnu rastu sme zaznamenali ešte v deň schválenia ethereových ETF, keď analytici z Bloomberg zvýšili šance na schválenie z 25 na 75 %. Dva dni po samotnom schválení sa cena ETH vyšplhala takmer na 4 tisíc dolárov (nárast približne o 8,5 % z 3 600), pričom dnes sa pohybuje na úrovni 3 900 dolárov za 1 ETH.

Celkovo možno očakávať, že pozitívne správy o schválení spotového ETF a prípadné dokončenie procesu schválenia S-1, by mohli viesť k ešte výraznejšiemu nárastu ceny. Tento rast by bol podporený zvýšeným dopytom, vyššou likviditou a širším prijatím Etherea ako investičného aktíva. V opačnom prípade by sme mohli očakávať skôr volatilitu a trhovú neistotu.

V prípade Bitcoinu a jeho ETF prebiehal proces inak, keď SEC viedla s emitentmi intenzívne jednania už počas podávania žiadostí. Schválenie registračného vyhlásenia S-1 tak prebehlo ešte pred samotným formulárom 19b-4. Vďaka tomu mohli predaje ETF začať hneď na druhý deň po schválení.

Ako ovplyvnia ethereové ETF hodnotu Etherea?

V okamihu, keď dôjde k schváleniu formulára S-1, môžeme očakávať výrazný vplyv na trhovú hodnotu ETH. Analytici predpovedajú, že cena Etherea by do konca roka 2024 mohla vzrásť až na 10 tisíc dolárov. Schválenie ETF by mohlo prilákať aj prílev inštitucionálnych investícií​.

QCP Capital má o niečo konzervatívnejší odhad, a to, že cena jedného ETH by sa mohla zvýšiť na viac ako 6 000 dolárov (nárast až o 60 %). Tento optimizmus je podporený podobným rastom, aký Bitcoin zaznamenal po schválení svojich spotových ETF začiatkom tohto roka​​. No všetky predpoklady závisia od schválenia formulára S-1, k čomu by teoreticky mohlo prísť až v roku 2025.

Využite rast kryptotrhu s novým tokenom 99Bitcoins

Príchod bitcoinových a ethereových ETF na burzy a stále rastúca akceptácia kryptomien zo strany veľkých investorov sú predpokladom výnimočnej investičnej príležitosti. Je však možné, že už dnes patríte k investorom, ktorí sa tešia z rastu Bitcoinu a Etheru, no obzeráte sa aj po novších a dynamickejších kryptomenách.

V tom prípade by vás mohol zaujať projekt 99Bitcoins, o ktorom sa v poslednej dobe sa začalo hovoriť čoraz častejšie. Platforma 99Bitcoins totiž prináša na trh s kryptomenami veľmi zaujímavý koncept.

Predstavte si, že by ste mohli svoje znalosti o kryptomenách posunúť na ďalší level, pravidelne sa vzdelávať a dokonca hravou formou zarábať. Presne s touto ponukou prichádza platforma 99Bitcoins.

Tá je už dnes dobre známa svojim vzdelávacím Youtube kanálom s vyše 700-tisíc sledovateľmi. Teraz navyše ponúka model learn-to-earn, pričom na odmeny používa svoju natívnu kryptomenu 99BTC. Okrem toho investorom poskytuje exkluzívny prístup k interaktívnym vzdelávacím modulom, kvízom alebo k odborným signálom pre obchodovanie s kryptomenami.

Projekt 99Bitcoins láka investorov

Projekt 99Bitcoins láka investorov. Zdroj: 99Bitcoins

Token 99Bitcoins sa momentálne nachádza v štádiu predpredaja, keď záujemcovia majú možnosť jeho zakúpenia za zvýhodnenú cenu 0,00107 dolárov. Pozitívny ohlas zo strany investorov a silný záujem o účasť na tejto edukačnej platforme priniesol do projektu už viac než 1,6 milióna dolárov.

Za pozornosť tiež stojí výška odmien za staking. Záujemcov o pasívny príjem určite osloví ročná odmena až 996 %. 

Nesmieme vynechať ani atraktívny airdrop, ktorý sa odohrá už o niekoľko dní. Počas neho sa 99 šťastlivcom naskytne odmena v podobe Bitcoinov v celkovej hodnote až 99 999 dolárov.

Vďaka komunite, skvelému štartu už v predpredaji a vysokej pridanej hodnote v podobe vzdelávacích modulov má projekt 99Bitcoins skutočne vysoký potenciál na úspech. Tokeny 99BTC získate priamo na oficiálnej webstránke predpredaja výmenou za kryptomeny ETH, BNB alebo USDT.

Kúpiť tokeny 99Bitcoins

Záver

Americká Komisia pre cenné papiere a burzy schválila ethereové ETF, čím sa ďalej rozširuje sféra kryptomien na burzách s cennými papiermi. Síce si ešte budeme musieť počkať na schválenie registračného vyhlásenia S-1, no s najväčšou pravdepodobnosťou sa môžeme tešiť na pozitívny vývoj cien tejto kryptomeny.

Táto aj predošlé významné udalosti jasne dokazujú, že rok 2024 sa nesie v duchu akceptácie kryptomien ako jedného z najpopulárnejších obchodných nástrojov. V tomto období tiež môžeme očakávať, že projekty postavené na solídnych základoch majú potenciál cenovo vystreliť. Projekt 99Bitcoins so svojou rozsiahlou komunitnou podporou, atraktívnymi odmenami za staking, zaujímavým airdropom a modelom learn-to-earn je kandidátom, ktorý stojí za pozornosť.

99Bitcoins

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o či si môžete dovoliť prísť!

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: