Na Slovensku pribudnú nové televízne stanice. Toto divákom prinesú

  • V budúcom roku sa očakáva príchod ďalších dvoch kanálov.
  • Pozrite sa, čo si na týchto programoch budete môcť pozrieť.
Off topic Na Slovensku pribudnú nové televízne stanice
Na Slovensku pribudnú nové televízne stanice. Zdroj: Shutterstock.com/Prostock-studio

Česká mediálna skupina Prima plánuje posilniť svoju prítomnosť na Slovensku tým, že spustí niekoľko špeciálnych slovenských verzií svojich menších staníc. Ako prvá by sa na slovenských obrazovkách mala podľa portálu Živé objaviť Prima Cool SK. Tá nahradí svoju pôvodnú českú verziu.

Ponuka by sa mala rozrásť na jeseň, kedy vyššie spomínaný program doplní aj Prima Love SK. Zo stanice Prima Plus sa stane Prima SK. V roku 2025 by sa slovenskí diváci mohli dočkať aj stanice Prima Krimi SK, no povráva sa aj o filmovej Prima Max SK.

Efektívna náhrada?

Nie je to tak dávno, čo z ponuky slovenských operátorov zmizli viaceré české programy. Konkrétne išlo o program Prima ZOOM, no aj Prima MAX.

 

Čo sa týka vyššie spomínanej Prima COOL, tú si budú môcť diváci pozrieť už čoskoro, konkrétne 27. mája. Počas tohto dňa dôjde k zmene názvu súčasnej Prima PLUS na Prima SK.

Na jeseň by mal byť pridaný ďalší kanál, Prima Love SK, hoci presný dátum spustenia zatiaľ vedenie Primy neurčilo. V budúcom roku sa očakáva príchod ďalších dvoch kanálov. Podľa projektového manažéra pre distribúciu českej Primy Petra Míla ide konkrétne o kanály Max a Prima Krimi.

„To bude závisieť od úspechu Prima Cool SK. Po určitom čase zhodnotíme sledovanosť a plnenie stanovených cieľov. Prima Love SK už máme v pláne. Ak tieto kanály uspejú, budeme pracovať na tých ďalších,” uviedol Míl.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Toto si na programoch pozriete

Nová slovenská verzia zábavného kanálu Prima Cool bude ponúkať vlastný obsah spolu s zahraničnými programami, ako je motoristická relácia Top Gear a sci-fi seriál Hviezdna brána. Prima Cool SK sa dostane do ponúk väčšiny operátorov a automaticky nahradí pôvodnú českú stanicu Cool.

Prima Cool viac na Slovensku dostupná nebude. Napriek tomu, že diváci budú mať jej slovenskú verziu, stretnú sa s niekoľkými rozdielmi. Napríklad si nebudú môcť pozrieť obľúbené animované seriály Simpsonovci a Futurama. Dôvodom je fakt, že televízia nemá licenciu na ich vysielanie na Slovensku.

Kanál Prima Plus, ktorý sa transformuje na Prima SK, bude aj naďalej ponúkať seriály a rodinnú zábavu zo skupiny Prima. Okrem toho mediálna skupina Prima disponuje ďalšími dvoma kanálmi, Prima Show a Prima Star. Avšak vedenie zatiaľ nezvažuje premenu týchto staníc na slovenské verzie.

České stanice dostali stopku

Na začiatku roku 2023 televízie JOJ a Markíza požadovali od slovenských operátorov, aby zo svojej programovej ponuky odstránili niektoré české stanice.

Podľa portálu Svet Apple to inicialne urobila spoločnosť Orange, neskôr sa pridal aj Telekom. Z ich ponuky tak zmizli kanály Prima ZOOM a Prima MAX.

Dôvodom zrušenia týchto programov je skutočnosť, že slovenské televízne stanice nesmeli vysielaním súťažiť s českými stanicami, ktoré pravidelne uvádzali zahraničné filmy a seriály, na ktoré mali licenciu aj slovenské stanice.

Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.