Populárny analytik nažhavil kryptokomunitu. Tvrdí, že Bitcoin sa dostane na takúto sumu

  • Známy analytik BitQuant predikuje cenový vzostup Bitcoinu.
  • Hovorí o sume 95 000 dolárov.
  • BitQuant si zabezpečil renomé v predchádzajúcich halvingoch.
Bitcoin Bitcoin opäť v pohybe smerom hore
Bitcoin opäť v pohybe smerom hore. Zdroj: Shutterstock.com/nuttapon averuttaman
BITmarkets BITmarkets

Bitcoin vystúpi na rekordné hodnoty. Známy analytik BitQuant, ktorý dokázal presne predpovedať udalosti súvisiace pred predchádzajúcimi halvingmi, teraz prináša ďalšiu predikciu. Predpokladá, že cena Bitcoinu dosiahne 95 000 dolárov, a to už v tomto rastovom cykle. Pozitívna predikcia je aktuálne komunitou vítaná, pretože po korekcii ceny mnoho nadšencov už neverí v ďalší rast.

Prečo halving zvyšuje cenu

Halvingy sú dôležitou súčasťou mechanizmu Bitcoinu, ktorý zabezpečuje obmedzenú ponuku tejto kryptomeny. Znížením odmeny pre ťažiarov sa znižuje počet nových Bitcoinov vstupujúcich na trh. Táto znížená ponuka má spolu s rastúcim dopytom za následok rast ceny. Historicky sa po halvingoch vždy zaznamenal výrazný cenový nárast, čo posilňuje optimizmus ohľadom budúcej ceny Bitcoinu aj v súčasnosti.

Predpoveď analytika, že cena Bitcoinu dosiahne 95 000 dolárov pred ďalším poklesom, vychádza z analýzy historických trendov, a takisto aj z aktuálnych trhových podmienok. Tento analytik má v kryptomenovej komunite silné renomé, keďže jeho predchádzajúce predpovede sa ukázali ako presné.

Pozor na volatilitu

Napriek tomu je dôležité brať do úvahy, že trh s kryptomenami je vysoko volatilný. To znamená okrem iného aj to, že predpovede sa môžu meniť na základe nepredvídateľných faktorov.

Okrem halvingu existujú aj ďalšie faktory, ktoré môžu prispieť k rastu ceny Bitcoinu. Jedným z hlavných je rastúca adopcia kryptomien inštitucionálnymi investormi. Veľké finančné spoločnosti a hedgeové fondy začínajú vidieť Bitcoin ako legitímne aktívum a pridávajú ho do svojich portfólií. Táto zvýšená adopcia môže viesť k výraznému rastu dopytu a následne aj ceny.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin a budúcnosť

Ďalším faktorom je makroekonomická nestabilita a obavy z inflácie. Bitcoin je často vnímaný ako digitálne zlato a bezpečný prístav pre investorov, ktorí sa chcú chrániť pred znehodnocovaním tradičných mien. V súčasnom ekonomickom prostredí, kde centrálne banky tlačia obrovské množstvo peňazí, môže Bitcoin slúžiť ako efektívna ochrana proti inflácii.

Aj keď sú predpovede optimistické, trh s kryptomenami čelí aj mnohým rizikám a výzvam. Regulácie sú jedným z hlavných faktorov, ktoré môžu ovplyvniť cenu Bitcoinu. Prísnejšie regulácie alebo zákazy v kľúčových ekonomikách by mohli mať negatívny dopad na trh. Okrem toho je tu aj technické riziko spojené s bezpečnosťou a škálovateľnosťou siete.

Predpoveď, že cena Bitcoinu dosiahne 95 000 dolárov pred ďalším halvingom, je založená na historických trendoch a súčasných trhových podmienkach. Halvingy majú historicky pozitívny vplyv na cenu Bitcoinu. Ak sa bude história opakovať, môžeme očakávať výrazný nárast ceny. Zvýšená adopcia kryptomien inštitucionálnymi investormi a makroekonomické faktory tiež podporujú tento optimizmus. Napriek tomu by investori mali byť pripravení na možnú volatilitu a riziká spojené s reguláciou a technickými výzvami.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.