V Slovinsku nájdete prvý pamätník venovaný Bitcoinu

Novinky V Slovinsku nájdete prvý pamätník venovaný Bitcoinu.
V Slovinsku nájdete prvý pamätník venovaný Bitcoinu. Zdroj: shutterstock.com/MaticStojsLomovsek
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Štvrté najväčšie Slovinské mesto Kranj 13. marca odhalí historicky prvý pamätník venovaný Bitcoinu. Autorom návrhu je Selman Čorović & KRARH Society a je financovaný burzou Bitstamp a spoločnosťou 3fs, ktoré sídlia v Slovinsku. Tento prvý bitcoinový pamätník je umiestnený uprostred kruhového objazdu, je teda spájajúcim bodom.

https://twitter.com/blckchnVentures/status/973214412311027715

Posolstvom je dôvera a spolupráca

Umiestnenie v kruhovom objazde bolo zvolené tak, aby reprezentovalo „decentralizované spojenia”, ktoré blockchain vytvára medzi jednotlivcami po celom svete. Pamätník má svetu odkázať, že Slovinsko plne prijíma digitálne technológie.

„Odhalením tohto pamätného monumentu Slovinsko posiela svetu posolstvo, ktoré zdôrazňuje jeho otvorenosť k digitalizácii, náklonnosť k využívaniu nových technológií a záujem o progresívne myslenie. Toto posolstvo mieri nielen k optimalizácii každodenného života, ale aj na medziľudskú dôveru, transparentnosť a spoluprácu. Pre miestnych obyvateľov to bude pripomenutie spojenia a otvorenosti k novým veciam – základov pre kvalitný život v budúcnosti.”

Pokiaľ chcete dostávať upozornenia na naše články, použite zvonček, ktorý nájdete v ľavom dolnom rohu obrazovky. Taktiež nás môžete sledovať na facebooku.

Slovinsko – krajina blockchainu

Tento projekt nie je prvý pokus Slovinska upútať viac blockchain start-upov v krajine. Slovinský predseda vlády Miro Cerar už minulý rok vo svojej reči oznámil, že krajina zavádza „národný blockchainový ekosystém” a dúfa, že sa stane „najuznávanejšou blockchain destináciou v európskej únii”.

Avšak, Slovinsko nebolo až také prívetivé k ICO. V októbri Rada pre finančnú stabilitu varovala investorov, že ako aj iné kryptomeny, ICO tokeny nie sú regulované, takže kupujúci by mali „limitovať svoje investície” do týchto aktív.

Zdroj:
ccn.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.