169-ročná poisťovňa nakúpila Bitcoiny za $100 miliónov

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Inštitucionálni investori využívajú možno poslednú šancu nakupovať Bitcoin pod cenou 20 000 $. Nákupný tlak z OTC zmenární tak silnie a je len otázkou času, kedy sa to prejaví aj na trhovej cene. Najnovšie sa pre investíciu do coinov rozhodla aj 169 rokov stará poisťovňa, čo jasne ukazuje, že aj inštitúcie, ktoré vznikli v 19. storočí, môžu byť inovatívne.

Poisťovňa MassMutual sa tak stala posledným známym inštitucionálnym kupcom. Zároveň spravila “malú” 5-miliónovú investíciu do správcu assetov NYDIG, ktorý poisťovni pomohol spraviť nákup.

Prečítajte si našu najnovšiu technickú analýzu – Pád Bitcoinu na 17 600 $ – Tu sú najlepšie nákupné zóny

Inštitucionálni investori nevedia, do čoho majú dať peniaze – Bitcoin je pre ne dobrá alternatívna investícia

MassMutual však zďaleka nie je ojedinelým javom. Mnoho firiem sa teraz obzerá po alternatívnych investíciách. Žijeme totiž v časoch, kedy americká a európska centrálna banka v priebehu jediného roka pustili do obehu takmer 10 biliónov dolárov a eur (10 000 miliárd). Tieto peniaze zaplavili trhy a spôsobujú vysokú infláciu. Inštitúcie teda o doláre nemajú núdzu a potrebujú ich niekam investovať. Bitcoin sa javí ako dobrá možnosť, vzhľadom na svoj vysoký rastový potenciál.

Jasne to ukazuje aj aktivita spoločnosti MicroStrategy, ktorá si v posledných dňoch na nákupy Bitcoinov požičala 650 miliónov dolárov. Pôvodne pritom chcela iba 400 miliónov, no záujem o ich dlhopisy bol enormný.

Čítajte ďalej: Firma MicroStrategy si nakoniec požičala $650 miliónov, ide kupovať Bitcoin

Firma MicroStrategy si nakoniec požičala $650 miliónov, ide kupovať Bitcoin