[Hot News] Microsoft kúpil platformu GitHub za 7,5 miliárd USD

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Do médií prenikla správa, že gigant Microsoft rokoval so zástupcami vývojárskej platformy GitHub o jej odkúpení. Oficiálne oznámení dohody by malo byť učinené už v priebehu dnešného dňa. 

UPDATE: Microsoft skutočne kúpil platformu GitHub za 7,5 miliárd USD.

Získajte profesionálne analýzy a exkluzívny pohľad na kryptomeny na trading11.com

GitHub a Satya Nadella

Správu publikoval ako prvý Business Insider (1. júna) a ďalšie média ako napr. Bloomberg a The Verge prišli s doplňujúcimi informáciami. Podľa spravodajského serveru Bloomberg GitHub súhlasil s odkúpením hlavne vďaka zmene prístupu Microsoftu k open source. K posunu došlo kvôli výmene na poste CEO Microsoftu, minulý CEO totiž považoval open source za hrozbu pre Microsoft, súčasný CEO Satya Nadella naopak považuje open source za príležitosť na ďalší rozvoj.

GitHub

GitHub je cloudové úložisko zdrojových kódov, ktoré sa stalo obľúbeným u vývojárov a spoločností, ktoré tu ukladajú svoje projekty, dokumentáciu a kód. Veľké korporácie ako sú Apple, Amazon, Google a mnoho ďalších GitHub taktiež využíva. Spoločnosť Microsoft je top partnerom tohoto webu a má viac než 1 000 zamestnancov, ktorí aktívne ukladajú kód na úložisko v GitHub-e. Microsoft dokonca hostí vlastný zdrojový kód pôvodného Správcu súborov systému Windows v GitHub-e.

Mohlo by vás tiež zaujímať: Microsoft a adopcia blockchainu

Deal za viac než 2 miliardy USD

Zahraničné zdroje uvádzajú, že cena za GitHub bola naposledy stanovená v roku 2015 na 2 miliardy USD, teraz už by sa ale mohla vyšplhať aj k 5 miliardám.

Čo myslíte, je to pre GitHub dobrá správa alebo nie?

Naše najnovšie video:

Nenechajte si ujsť naše krypto-spravodajstvo a prihláste sa na odber notifikácií. Inštrukcie získate kliknutím na zvonček vľavo dole. Taktiež nás sledujte na našej facebookovej stránke a nenechajte si ujsť najnovšie správy z kryptosveta.

Tento článok je preložený z originálu, ktorý pre český Kryptomagazín napísala Denisa F.

Zdroje:
Bloomberg.com
TheVerge.com
Recode.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.