1000 % za dva dni. Táto kryptomena priťahuje pozornosť veľkých investorov

Analýzy SWEAT narástol o 1000 %
SWEAT narástol o 1000 %. Zdroj: shutterstock.com/wanpatsorn
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

V minulom článku s názvom Toto je najrýchlejšie rastúca decentralizovaná aplikácia v dejinách kryptomien sme vás informovali o tokene SWEAT, ktorý sa stal súčasťou ekosystému aplikácie Sweatcoin. Podľa údajov kryptomenovej burzy KuCoin ide nielen o najrýchlejšie rastúcu decentralizovanú aplikáciu, ale aj o najväčšiu distribúciu kryptomenových tokenov v histórii tohto odvetvia.

Včera bol token SWEAT oficiálne spustený na viacerých známych burzách ako KuCoin, FTX, Bitfinex, Bybit či Gate.io. Pôvodná kapitalizácia bola 4 milióny dolárov a cena tokenu po zalistovaní na burzy bola nastavená na 0,00714 dolára. Krátko po sprístupnení tokenu na burzy začal SWEAT astronomicky rásť a za dva dni narástol o vyše 1000 %.

1000 % rast tokenu SWEAT

1000 % rast tokenu SWEAT. Zdroj: Coinmarketcap

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.

Čítaj tiež: Pozor: toto sú dôvody, prečo je XRP nebezpečný token. Iba 10 adries vlastní väčšinu mincí!

Prečo SWEAT rastie?

Pôvodná kapitalizácia projektu bola nastavená na 4 milióny dolárov. Po sprístupnení na kryptomenové burzy veľkí investori vypumpovali kapitalizáciu za necelé dva dni na takmer 120 miliónov (presne 119 592,919 v čase písania článku), ako uvádza kryptomenový portál Coingecko. Tento údaj reflektuje skutočnosť, že o kryptomenu bol a je veľký záujem.

Pre bežných používateľov aplikácie Sweatcoin však uvedenie tokenu SWEAT na burzy nebolo pozitívnou správou. Prečo? Vývojári totiž používateľov neinformovali, že tokeny SWEAT, ktoré dostanú ako súčasť airdropu do aplikácie, nebudú môcť ešte preniesť na burzy a predať. Zo strany vývojárov šlo o dopredu premyslený kalkul, keďže predpokladali, že používatelia by po obdržaní svoje tokeny okamžite chceli predať, čo by zhodilo cenu.

SWEAT je súčasťou odvetvia Move to Earn

SWEAT je súčasťou odvetvia Move to Earn. Zdroj: shutterstock.com/Ebru-Omer

Ďalšou smutnou správou pre používateľov aplikácie Sweatcoin je fakt, že tokeny SWEAT sa im budú postupne z aplikácie uvoľňovať počas obdobia 24 mesiacov. Teda ak napríklad máte 10 000 tokenov SWEAT, odpredať ich všetky na burze budete môcť až za dva roky. Opäť ide o informáciu, ktorá bola zamlčaná, no dala sa predpokladať.

Na záver treba ešte spomenúť, že odvetvie Move to Earn (hýb sa a zarábaj) je dynamicky sa rozvíjajúci sektor, ktorý sa teší veľkej popularite. Z nej bude ťažiť aj Sweatcoin, ktorý len začína. Záujem veľkých investorov svedčí o potenciáli tohto projektu.

Čítaj ďalej: Toto je najrýchlejšie rastúca decentralizovaná aplikácia v dejinách kryptomien