- S jeseňou sú spojené aj ranné hmly.
- Preto by svetlá mali byť v čo možno najlepšom stave.
- Na to pomôžu suroviny, ktoré bežne nájdete v kuchyni.
Máme tu jeseň, teploty sa až nebezpečne blížia k nule, a tak nie je prekvapením, že sa (najmä ráno) tvorí hmla. Tá nie je u vodičov obľúbená, pretože znižuje viditeľnosť. Ako na ňu? O téme informoval portál Auto Trendy.
Preto ak sa vodiči chystajú ráno niekam autom, mali by byť obozretní a maximálne zvýšiť opatrnosť, aby neublížili sebe ani ostatným účastníkom cestnej premávky.
Hmla je atmosférický aerosól pozostávajúci z veľmi malých kvapôčiek vody, prípadne ľadu. Tie sú rozptýlené vo vzduchu a znižujú dohľadnosť pri zemi pod 1 kilometer. Hmla vzniká pri poklese teploty vzduchu pod rosný bod.
V mestách, kde je vysoká koncentrácia škodlivín vo vzduchu, ktoré pôsobia ako kondenzačné jadrá, stačí len priblíženie sa teploty vzduchu k teplote rosného bodu a už pozorujeme hmlu. Hmla dokáže veľmi podstatne znížiť dohľadnosť. O veľmi silnej hmle hovoríme pri dohľadnosti menšej ako 50 metrov.
Najväčšou nevýhodou hmly je to, že znižuje viditeľnosť. Základom je tak správne svietenie, aby bolo dané vozidlo viditeľné pre ostatné a naopak. Preto je dôležité, aby boli svetlá v maximálne funkčnom stave a aby na nich nebola vrstva prachu či nečistôt.
Práve tieto prvky znižujú ich intenzitu, no v konečnom dôsledku to znamená, že svetelný lúč nebude môcť dostatočne preniknúť cez hmlu, takže viditeľnosť v nej bude ešte nižšia.
Už sa viac neboj o svoje peniaze.
Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.