Dubajská čokoláda je minulosťou. Nová „vlasatá” pochúťka dobýva svet

  • Čokoláda s anjelskými vlasmi dobýva svet rýchlosťou blesku.
  • Belgická pochúťka za 21 eur spája cukrovú vatu s rubínovou čokoládou.
  • TikTok už vygeneroval desiatky miliónov zhliadnutí tejto luxusnej sladkosti.
Off topic Čokoláda s ružovými vlasmi dobýva svet
Čokoláda s ružovými vlasmi dobýva svet. Zdroj: shutterstock.com/Geshas, instagram.com/Tucho.chocolate
Okazio PCCoinfactory mobil baner

Čokoláda s anjelskými vlasmi je najnovší cukrársky fenomén, ktorý rýchlo dobýva sociálne siete a pripravuje dubajskú čokoládu o trón najpopulárnejšej sladkosti. Rok 2024 patril dubajskej čokoláde, no rok 2025 prináša novú cukrársku senzáciu, ktorá už teraz dobýva srdcia milovníkov sladkostí.

Luxusná pochúťka s názvom „Anjelské vlasy” sa stáva novým fenoménom a podľa expertov má všetky predpoklady prekonať úspech svojho predchodcu. O téme informoval portál Blikk.

Čokoláda s anjelskými vlasmi

Pochúťka anjelské vlasy, v angličtine známa ako „Angel Hair Chocolate”, predstavuje jedinečnú kombináciu chrumkavých vlákien a prémiovej čokolády. Základom tejto luxusnej pochúťky je turecká cukrová vata, ktorá sa nazýva „pismaniye”, ktorá po rozlomení odhaľuje jemné pramene pripomínajúce vlasy – odtiaľ pochádza jej príznačný názov.

Jej dominantným prvkom sú „anjelské vlasy” doplnené hustým pistáciovým krémom, ktorý nechýbal ani v dubajskej čokoláde.

Celá táto delikatesa je obohatená trochou vanilky, granátového jablka a malín, pričom je máčaná v rubínovej čokoláde s charakteristickou ružovou farbou.

Čokoláda s anjelskými vlasmi

Čokoláda s anjelskými vlasmi. Zdroj: instagram.com/Tucho.chocolate

Rubínová čokoláda – tajomstvo úspechu

Zaujímavosťou je, že rubínová čokoláda nezíska svoju ružovkastú farbu pridaním farbív. Podľa portálu xocolaters.sk spočíva kúzlo v spôsobe spracovania kakaových bôbov. Zatiaľ čo pri klasickej čokoláde dochádza k fermentácii a sušeniu, pri ktorých bôby zhnednú, pri rubínovej čokoláde sa tieto procesy vynechávajú.

Ešte vlhké a surové bôby sú po zbere okamžite spracované kyselinou citrónovou, ktorá je bežne prítomná v citrusoch. Preto rubínová čokoláda nemá klasickú čokoládovú chuť, čo prispieva k jedinečnému chuťovému profilu „Anjelských vlasov”.

Späť
Strana 1/2Ďalej
Coinfactory PC banerKvakomat mobil
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.