On-chain metriky od Glassnode naznačujú medvedí scenár pre Bitcoin

Novinky Bitcoin a medvedí scenár
Bitcoin a medvedí scenár. Zdroj: Shutterstock.com/24K-Production
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Poskytovateľ analýzy blockchainu Glassnode vykreslil medvedí scenár pre Bitcoin, pretože metriky v reťazci naznačujú, že hrozí zvýšený predajný tlak. Vo svojej týždennej analytickej správe z 21. februára spoločnosť Glassnode zaoberajúca sa metrikami on-chain uviedla, že Bitcoin čelí čoraz väčšiemu predajnému tlaku.

Analýza poukázala na všeobecnú slabosť na bežných trhoch spolu so širšími geopolitickými problémami ako dôvod súčasného sentimentu voči riziku pre kryptoaktíva.

Slabosť aj na tradičných trhoch odráža pretrvávajúce riziko a neistotu spojenú so zvýšením sadzieb Fedu, ktoré sa očakáva v marci. Situácii nepomáhajú ani obavy z konfliktu na Ukrajine, ako aj rastúce občianske nepokoje v Kanade.

Ak chceš nakupovať kryptomeny cez internet, jednoznačne odporúčame použiť burzu Binance, kde máš široký výber coinov a jedny z najnižších poplatkov na trhu. Tie si ešte môžeš znížiť o 5 %, ak si vytvoríš účet cez >>>tento odkaz<<< a o ďalších 25 % nákupom BNB tokenov.

Prečítaj si tiež – Tieto mince by ste mali sledovať v roku 2022 – očakáva sa vysoký rast!

Bitcoin – aktivita na zostupe

Nedostatok aktivity v reťazci je jedným z výrazných signálov medvedieho trhu s BTC. Počet aktívnych adries alebo entít je v súčasnosti na spodnej hranici medvedieho kanála trhu. Ten zobrazuje aktivitu na reťazci počas období trhov s bočným alebo klesajúcim trendom, čo naznačuje pokles dopytu a záujmu.

Bitcoin aktívne entity

Bitcoin aktívne entity. Zdroj: Glassnode

Glassnode oznámil, že za posledný mesiac sa vyprázdnilo približne 219 000 adries. To naznačuje, že by mohlo ísť o začiatok obdobia odlivu používateľov zo siete..”

Uskutočnilo sa niekoľko ďalších meraní dlhodobých a krátkodobých pozícií na reťazci, ktoré vyvrcholili záverom, že v strate sa momentálne nachádza celkovo 4,7 milióna BTC. Viac ako polovicu z toho alebo 54,5 % vlastnia krátkodobí držitelia (menej ako 155 dní). Z nich je štatisticky väčšia pravdepodobnosť, že ich presunú.

Mohlo by ťa zaujímať – Koľko by ste zarobili na Bitcoine, ak by ste investovali od roku 2016? – Výsledok je prekvapivý

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.