Cardano s novým ATH obieha BNB a stáva sa TOP 3 kryptomenou

Novinky Cardano ADA. Zdroj: Shutterstock.com/Aleksandra Sova
Cardano ADA. Zdroj: Shutterstock.com/Aleksandra Sova
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Cardano (ADA), pôvodná kryptomena poháňajúca verejný blockchain Charlesa Hoskinsona, dosiahla nové historické maximum. V celkovej trhovej kapitalizácii prekonala dokonca token Binance Coin.

Podľa údajov Coinmarketcap je v súčasnom čase trhová kapitalizácia ADA 80,4 miliardy dolárov v porovnaní s 71,9 miliardami BNB.

Cardano kapitalizácia. Zdroj: Coinmarketcap.com

Cardano kapitalizácia. Zdroj: Coinmarketcap.com

Cena ADA sa v priebehu dňa zvýšila o ohromujúcich 17 % a pokračuje vo svojom úsilí dosiahnuť vyššie ATH. Cardano sa v čase písania článku obchoduje za 2,50 $ po tom, čo dosiahlo rekordné maximum 2,55 $.

Vysoká úroveň denného objemu kupujúcich zodpovedá cenovým akciám na ceste nahor. To signalizuje dopyt po ADA.

ADA/USD 4H. Zdroj: TradingView

ADA/USD 4H. Zdroj: TradingView

Prečítaj si taktiež – Dokáže Bitcoin prelomiť 48 000 USD? Cardano mieri na ATH!

Čo má Cardano v pláne?

Zdá sa, že aktualizácia „Alonzo” má významný vplyv na sentiment investorov. Cieľom inovácie je zavedenie funkcií inteligentných zmlúv a riešenie toho, čo kritici opísali ako jeden z najzávažnejších nedostatkov siete. Aktualizácia je naplánovaná na 1. október.

ADA prešla niekoľkými vývojovými fázami vrátane základnej fázy Byron a decentralizovanej fázy Shelly. Podľa plánu Cardana sa inteligentné zmluvy začnú používať, keď projekt vstúpi do svojej tretej éry, Goguen.

Cardano založil spoluzakladateľ spoločnosti Ethereum Charles Hoskinson v roku 2017. Jeho cieľom je priamo konkurovať Ethereu a iným decentralizovaným aplikačným platformám ako škálovateľnejšia, bezpečnejšia a efektívnejšia alternatíva.

Mohla by ťa zaujímať aj analýza iných kryptomien – Analýza BTC, ETH, BNB, ADA, LTC – ceny po korekcii opäť rastú

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.