Tesla predá všetky Bitcoiny! Naznačuje Elon Musk a komunita ho poriadne hejtuje

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Zdá sa, že Elon Musk opäť prispel k tomu, že cena Bitcoinu sa cez víkend znížila o ďalších viac ako 10%. Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla naznačil, že firma zvažuje v tomto štvrťroku odstránenie BTC zo svojej súvahy.

Dňa 16. mája Musk tweetol, že Tesla môže v tomto štvrťroku zrušiť svoje podiely BTC. Na zlosť bitcoinovej komunity Musk jednoducho odpovedal: „Naozaj”

S popularitou Muska, ktorá už v krypto komunite klesá, po tom, čo kritizoval energetickú efektívnosť Bitcoinu uprostred pozastavenia podpory nákupu vozidiel Tesla cez BTC, jeho jednoslovný komentár vyvolal ďalšie pobúrenie.

Peter McCormack, moderátor podcastu What Bitcoin Did, uviedol, že Muskova podpora Dogecoinu z neho môže urobiť „dokonalého trolla”.

Musk tiež tvrdil, že má lepšie pochopenie pre peniaze ako krypto analytici vďaka svojim predchádzajúcim pozíciám u predchodcu PayPalu.

Čítajte tiež – Spôsobil Elon Musk pád Bitcoinu? Tesla pozastavuje možnosť platby v BTC!

Musk verzus všetci?

Výkonný riaditeľ spoločnosti Microstrategy, Michael Saylor, vyzdvihol rozdiely medzi PayPalom a Bitcoinom a uviedol: „Svet potrebuje decentralizovaný, bezpečný a deflačný uchovávač hodnoty, ako je Bitcoin.

Daniel Brain, hlavný inžinier spoločnosti PayPal, sa tiež zastával decentralizácie a rozšírenej ponuky Bitcoinu v rámci služby PayPal.

V auguste 2020 sa Microstrategy stala prvou významnou spoločnosťou, ktorá pridala Bitcoin do svojej súvahy. Nakúpila 21 000 BTC za celkovú cenu 250 miliónov dolárov.

V decembri 2020 sa Musk pýtal Saylora na to, ako tak veľká firma mohla kúpiť Bitcoiny v hodnote stámiliónov. Výsledkom bol nákup spoločnosti Tesla nasledujúci mesiac.

Vo februári sa objavila správa, že Tesla investovala 1,5 miliardy dolárov do Bitcoinu. Ceny raketovo stúpali na nové historické maximá v tom čase nad 43 000 dolárov.

Musk však v reakcii na dnešnú Saylorovu obranu Bitcoinu tweetoval: „Mal by nosiť oblečenie na Halloween, ale s„ Bitcoinmi ”vytetovanými vysoko na stehnách.”

Čo si myslíte o Muskovom manipulovaní vy?

https://kryptomagazin.sk/kvoli-tymto-nenapadnym-reakciam-vacsina-ludi-prerobi-na-kryptomenach/

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.