Bitcoin je už desať dní biliónové aktívum, hodnota všetkých coinov prekonala 2 bilióny

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Viac ako 10% ponuky BTC bolo presunutých, zatiaľ čo trhová kapitalizácia Bitcoinu bola od 26. marca viac ako bilión dolárov. To naznačuje silnú podporu v cenovom rozpätí nad 50 000$.

Podľa správy z 5. apríla Week on Chain od poskytovateľa analytiky on-chain Glassnode, Bitcoin po prvý raz zaznamenáva trhovú kapitalizáciu 1 bilión dolárov viac ako týždeň. Ide o silné vyjadrenie dôvery v Bitcoin a túto triedu aktív ako celok, uvádza sa v správe.

Kapitalizácia Bitcoinu sa drží nad 1 biliónom dolárov, čo predstavuje 10,6% obežnej zásoby. V správe sa uvádza, že rozsah ceny okolo hodnoty 50 000 dolárov ukázal najsilnejšiu podporu od čias kedy sa Bitcoin obchodoval za 11 000$.

Trhová kapitalizácia Bitcoinu prvýkrát prekonala míľnik 1 bilión dolárov 19. februára, avšak nasledujúcich 17 dní sa rýchlo znížila späť na 12-cifernú hodnotu. Dňa 9. marca opäť kapitalizácia dosiahla 13 číslic, ale ďalšia korekcia znížila kapitalizáciu Bitcoinu späť na 950 000 dolárov. Kapitalizácia Bitcoinu však teraz zostala od 26. marca nad 1 biliónom dolárov.

Čítajte tiež – TOP dôvody, prečo začať s obchodovaním kryptomien

Mineri BTC znovu akumulujú

Glassnode analyzoval Bitcoin UXTO realizovanú distribúciu cien (URPD), aby ukázal významné nedávne objemy nad kapitalizáciou 1 bilión dolárov.

Termín UTXO sa vzťahuje na množstvo digitálnej meny, ktoré zostalo niekomu po vykonaní transakcie s kryptomenou. UTXO sa spracúvajú nepretržite a sú zodpovedné za začatie a ukončenie každej transakcie. Aj keď potvrdenie transakcie vedie k odstráneniu použitých mincí z databázy UTXO, záznam použitých mincí stále existuje v hlavnej knihe.

BTC UTXO Realized Price Distribution: Glassnode

BTC UTXO Realized Price Distribution: Glassnode

Správa konštatuje, že bitcoinoví ťažiari sa vrátili do „akumulačného režimu”, čo signalizuje ďalšiu vzrastajúcu tendenciu, keď sa baníci opäť vrhajú na svoje novo razené mince za vyššie ceny.

https://kryptomagazin.sk/jednoducha-strategia-ktora-vam-umozni-zarabat-btc-a-je-vhodna-aj-pre-zaciatocnikov/

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.