PREHĽAD TRHU – Bitcoin klesol na 22 600 $ a MicroStrategy nakúpila za $650 miliónov

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Trh s kryptomenami po víkende mierne klesol. Bitcoin padol 1500 $ zo sobotného historického maxima. To sa môže zdať ako veľa, v skutočnosti však ide iba o 6%. Za posledných 24 hodín sme zaznamenali korekciu o 3%. Altcoiny sú na tom o niečo horšie, Ethereum padlo o 5% a testuje hladinu 600 $, XRP za sebou má 8% dump a Litecoin sa po 6% korekcii blíži o stodolárovej cene.

Po víkendovom rallye sme sa tak konečne dočkali menšieho poklesu, no aj tak sme relatívne Vysoko. Hlavne Bitcoin sa statočne drží. Stále je vysoko nad dvadsiatimi tisíckami.

Môže vás zaujímať: PRÍBEH: Vyťažil 55 000 BTC. Mohol byť miliardár, ale predal ich za 5$

Predvianočné inštitucionálne FOMO na trhu s kryptomenami

Zatiaľ je skoro robiť závery, no je dosť možné, že o moc hlbšie už nebudeme klesať. Bitcoin možno ešte zľahka otestuje 20 000 $ a bude chvíľu konsolidovať nad touto hladinou, no veľmi ľahko sa môže stať, že koncom roka príde ďalšia vlna smerom hore. Možno dokonca stihne otestovať aj 30 000 $.

Príde vám to nereálne? Možno áno, ale takmer polovica našich čitateľov tento scenár považuje za pravdepodobný. Poďte aj vy zahlasovať v našej ankete, ako to vidíte:

ANKETA $24 000 prekonaných!!! Dosiahne Bitcoin v tomto roku 30 000 $?

Bitcoin rastie hlavne vďaka nákupom inštitucionálnych investorov. Bitcoin je kvôli nim nedostatkový tovar. Prakticky denne internet obletí nová správa o stomiliónovom nákupe, o väčšine investícií však nevieme. CEO spoločnosti MicroStrategy dnes oznámil ďalší veľký nákup. Cez OTC službu burzy Coinbase na cenu 21 925 $ nakúpil 29,646 BTC. Celková investícia má hodnotu 650 miliónov dolárov. Spoločnosť si tieto peniaze pred týždňom požičala od veriteľov.

TIP: Pozrite si šialenú sériu tweetov Elona Muska, spôsobil 25% pumpu Dogecoinu!

Altcoiny padajú rýchlejšie ako BTC

Aj pri dnešnej korekcii platí, že alty padajú viac, ako BTC. Volatilita ostatných kryptomien je totiž podstatne vyššia. Zatiaľ čo Bitcoin klesol o 3%, ostatné coiny stratili v priemere 5-8%.

Za posledné dva týždne tak na Bitcoin dosť strácajú. Väčšina digitálnych mincí totiž zaznamenala menší rast a teraz klesli hlbšie. Holt, altcoinová sezóna je nateraz preč. Až však príde, bude to epické. Niektoré mince spravia aj 100-500% zisky, podobne ako v novembri.

Ak máte záujem o pravidelní analýzy Bitcoinu a tipy na 10-20 zaujímavých altcoinov týždenne, odporúčame využiť vianočné zľavy 33-65% a pridať sa do našej VIP skupiny.

Pozrieť si vianočnú ponuku

Nekupujte mačku vo vreci! Pred troma dňami sme pre vás zdarma zverejnili jednu našu VIP analýzu:

Analýza BTC, LTC, DOGE, ADA, BNB – oscilácia okolo 23,000$, čo bude nasledovať?