Prvé hlasovanie na Uniswape zlyhalo napriek 98% účasti a masívnej podpore

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Prvý návrh na vylepšenie burzy Uniswap skončil porážkou. Nedostal dostatočnú podporu.

Uniswap je decentralizovaná burza a jej vývoj teda funguje demokraticky. Akákoľvek zmena musí byť schválená užívateľmi ktorí stakujú UNI tokeny. V tomto hlasovaní návrh na vylepšenie potreboval 40 miliónov hlasov. Nakoniec skončil necelé percento od cieľa s 39,6 miliónmi hlasov. 700 000 hlasov bolo proti vylepšeniu. Hlasovania sa zúčastnilo 98% investorov.

DeFi blogger “Danger” tot hlasovanie označil ako výhru v popularite, no prehru v electoral college (americký systém hlasovania, v ktorom majú niektoré štáty väčšie slovo, ako iné).

Iróniou osudu je, že týmto vylepšením chceli vývojári znížiť potrebný počet hlasov potrebných na navrhovanie a schvaľovanie vylepšení. Navrhoval ho veľký HODL-er UNI tokenov a tvorca open-source lending protokolu Dharma.

Niektoré altcoiny v najbližšom bullrune predbehnú Bitcoin o 100-1000% – Chcete vedieť ktoré?

Súčasný systém navrhovania a schvaľovania vylepšení je neefektívny

O tom, že súčasný systém riadenia Uniswap protokolu nefunguje, svedčí aj dnešné neúspešné hlasovanie. Návrhy na zmeny teraz môžu dávať iba hodleri, ktorí ovládajú viac ne%z 1% UNI tokenov (cca 10 miliónov UNI v hodnote 30 miliónov dolárov).

Na schválenie je potrebná podpora 40 miliónov UNI v hodnote 130 miliónov dolárov. Dnešný návrh mal znížiť hranicu na tvorbu návrhov na 3 milióny UNI (v hodnote $9 miliónov) a hranicu schválenia na 30 miliónov UNI ( v hodnote $100 miliónov).

CEO spoločnosti Dharma poznamenal, že dnešná prehra jasne ukazuje, ako zle celý systém funguje a podčiarkuje nutnosť zmeny.

Nie všetci však návrh schvaľujú. DeFi experti upozornili, že ak by prešiel v súčasnej podobe, dvaja veľkí investori Dharma a Gauntlet by mali viac menej dostatok hlasov na prevzatie celej platformy. Dharma v súčasnosti v jednej adrese kontroluje 15 miliónov UNI.

A ako to vidíte vy? Myslíte si, že návrh mal byť schválený?

Loading ... Loading ...

Bitcoin včera vytvoril nové lokálne high a dnes pokračuje v raste! Prečítajte si našu technickú analýzu tejto kryptomeny:

Analýza Bitcoinu (BTC) – Krátkodobo hore?