Rebríček TOP 10 najhodnotnejších spoločností – akú majú kapitalizáciu?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Nasledujúci zoznam top 10 spoločností na svete je zoradených podľa kapitalizácie k dátumu 21.07.2020. Mnoho spoločností určite poznáte a určite vás neprekvapí ich umiestnenie. Pozrite sa, do akých čísel sa momentálne ich hodnota vyšplhala.

Dočítate sa aj na Kryptomagazín FB.

1. Apple – 1,677 bilióna $

Spoločnosť založili 1. apríla 1976 Steve Wozniak, Ronald Wayne a Steve Jobs. Trio sa pôvodne zaoberalo montážou domácich počítačov a výrobou modelov počítačov. Ich najväčší úspech však nastal až v posledných rokoch, keď spoločnosť Apple uviedla na trh rad svojich mobilných produktov – smartfóny iPhone a tablety iPad.

apple

2. Microsoft – 1,583 bilióna $

Microsoft je dnes jednou z vedúcich spoločností na trhu so softvérom pre PC. Vydáva operačné systémy Windows novej generácie, sadu aplikácií na prácu s dokumentmi nazývanými Microsoft Office a mnoho ďalších softvérových programov. Okrem toho spoločnosť Microsoft vyrába vlastné mobilné zariadenia a príslušenstvo, video, audio a kancelárske vybavenie.

microsoft

3. Amazon – 1,565 bilióna $

Amazon je americká maloobchodná spoločnosť, ktorá predáva a dodáva rôzne druhy tovaru cez internet. Hlavným predmetom podnikania spoločnosti je predaj rôznych výrobkov. Popularita služieb stúpala vďaka vysokokvalitnému tovaru, nízkym cenám, rýchlemu dodaniu a širokému sortimentu.

amazon

4. Alphabet – 1,062 bilióna $

Spoločnosť Google, medzinárodne známa internetová spoločnosť, nedávno zmenila svoje oficiálne meno na Alphabet, pretože spoločnosť už dávno nepatrila do rozsahu vyhľadávacieho nástroja Google a teraz vlastní aj mnoho ďalších spoločností.

alphabet

5. Alibaba – 691,9 miliárd $

Spoločnosť Alibaba je jednou z najväčších virtuálnych obchodných platforiem v Číne a na svete. Priťahuje pozornosť kupujúcich tak dostupnými cenami, ako aj širokou škálou ponúkaného tovaru.

alibaba

6. Facebook – 689,3 miliardy $

Facebook vyvinul Mark Zuckerberg vo februári 2004. Sociálnu sieť Facebook v súčasnosti navštevuje denne viac ako 2 miliardy ľudí. Dnes Facebook prináša vďaka online reklame čistý ročný zisk viac ako 22 miliárd dolárov.

facebook

7. Berkshire Hathaway – 467,1 miliardy $

Spoločnosť je známa svojím stálym vlastníkom, americkým investorom a podnikateľom – Warrenom Buffettom. Má mnoho pridružených spoločností v oblasti zaistenia a poistenia.

berkshire

8. Visa – 418,3 miliardy $

Je to medzinárodná spoločnosť, ktorá vykonáva platobné transakcie a bankové prevody medzi finančnými inštitúciami. Visa je druhý najväčší platobný systém na svete založený na vydaných kartách a transakčných údajoch.

visa

9. Johnson & Johnson – 394,5 miliárd $

Johnson & Johnson je americká nadnárodná spoločnosť, ktorá vyrába zdravotnícke pomôcky, farmaceutiká a spotrebné výrobky. Spoločnosť založili traja bratia – Robert Wood Johnson, James Wood Johnson a Edward Mead Johnson.

johnson

10. Walmart – 374,8 miliárd $

Walmart je americká maloobchodná spoločnosť so sídlom v Bentonville, Arkansas, USA, prevádzkujúca reťazec diskontných obchodných domov. Bola založená v roku 1962 Samom Waltonom a akciovou spoločnosťou sa stala v roku 1969.

walmart

Čítajte ďalej

HOT – Ethereum 2.0 sa blíži! Veľká udalosť nastane o dva týždne

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.