Bitcoin je na kľúčovom supporte. Bude prepad pod 9800 USD problém pre kryptomeny?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Prebudili sme sa do červeného rána. Bitcoin po niekoľkých dňoch pocítil korekciu, ktorá ho poslala do červených čísel. Jeho prepad sa zastavil okolo úrovne 9800 dolárov. Práve táto hranica je podľa analytikov veľmi dôležitá.

Týždňová rally skončila

Po zdanlivo vytrvalej rally, ktorej cesta trvala z 9100 dolárov na 10200 dolárov behom týždňa, sa cena vedúcej kryptomeny v posledných hodinách začala prepadávať a pred pár hodinami klesla na 9700 dolárov. V súčasnosti, v čase písania tohto článku, sa BTC obchoduje približne za 9800 dolárov. Oproti včerajšku je to prepad približne o 4%. Aj keď je táto korekcia pochopiteľná, analytici sa začínajú obávať, že na obzore by mohla byť väčšia korekcia.

Mohlo by vás zaujímať: Ktorá kryptomena je medzi investormi najobľúbenejšia? Výsledok vás (ne)prekvapí!

Môže nastať väčšia korekcia?

Známy obchodník s kryptomenami Coiner Yadox poznamenal, že 12-hodinový graf BTC v súčasnosti vyzerá nesmierne “drsne”. Presnejšie povedané, súčasná 12-hodinová sviečka BTC je stále živá a uzatvorí sa dnes na obed. Je to bearish engulfing candle, ktorá je podporená veľkými objemami. Veľké objemy sa často vyskytujú pri vyčerpaní trendu, čo znamená, že tento pokles by mohol znamenať koniec rastu BTC za posledný týždeň a začiatok hlbšej korekcie, ktorá potenciálne pošle BTC až na 9000 dolárov.

Mohlo by vás zaujímať: Ethereum prekonalo 200$ a bude pokračovať – Má rovnaký pattern ako Litecoin v januári

Túto skutočnosť zopakoval aj krypto analytik Cold Blooded Shiller. Vo svojom tweete povedal, že pravdepodobne kúpi nejaké BTC za 7700 dolárov, z čoho vyplýva, že on sám očakáva, že cena kryptomien bude dramaticky klesať. Aj napriek vývoju dosiahnutému v posledných týždňoch.

Niektoré technické signály taktiež naznačujú medvedie znaky. Napríklad Thomas Thorntown z Hedge Fund Telemetry nedávno poukázal na to, že ukazovateľ Demark Sequential Countdown, ktorý ukazuje bottom BTC na 6400 dolárov, ukazuje potenciálnu sell sviečku. Znamená to, že investori by mali byť opatrní?

Oplatí sa ťažiť kryptomeny?

Oplatí sa ťažiť kryptomeny? Vďaka týmto grafickým kartám budete profitovať!

Čo čítať ďalej?

TOP 5 málo známych kryptomien s veľkým potenciálom

Zdroj:
ethereumworldnews.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.