Koronavírus už ovplyvňuje aj minerov! Mining hardware je kvôli nemu drahší

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Koronavírus je aktuálne veľmi (ne)populárne slovo. Bohužiaľ však jeho vplyv a dosah siaha aj do oblasti kryptomien. Aktuálne sa jedná o ťažbu kryptomien v Číne, ktorá je ohrozená a taktiež je zrejmé, že cena zariadení na ťažbu bude stúpať.

Širší dosah než by sa zdalo…

Takmer 500 ľudí zomrelo a viac ako 24 000 ľudí je chorých kvôli koronavírusu. Medzinárodné cestovanie sa obmedzuje, výletné lode sú v karanténe a celé mestá sa stávajú mestami duchov práve kvôli karanténe. Zatiaľ čo mnohí nemusia veriť, že by tento vírus mohol infikovať aj digitálnu oblasť, koronavírus každého presvedčí o opaku. Čína prijíma prísne opatrenia na to, kto môže cestovať, kam a kde. Výrobcovia ťažobných zariadení na kryptomeny majú ťažkosti s výrobou a distribúciou, čo znamená, že koncoví používatelia budú v konečnom dôsledku musieť platiť viac, aspoň najbližších pár mesiacov.

Mohlo by vás zaujímať: Ktorá kryptomena je medzi investormi najobľúbenejšia? Výsledok vás (ne)prekvapí!

Zasiahnutá oblasť ťažby kryptomien

V rozhovore pre spoločnosť 8btc, Chen Feng, obchodný riaditeľ Canaan – čínskeho výrobcu kryptografických zariadení, vysvetľuje, že koronavírus ovplyvnil operácie na rôznych frontoch. Znížil zásoby – výroba trpí kvôli nedostatku domácej distribúcie potrebných častí a súčiastok. Dodávky trvali dlhšie, ako je obvyklé, pretože mnoho lacných logistických spoločností pozastavilo svoju činnosť. Všetky tieto faktory budú tlačiť ceny nahor.

Trápia aj farmy na ťažbu kryptomien. Xinjiang je domovom mnohých krypto fariem. S prísne obmedzeným cestovaním do a zo Xinjiangu, dostať súčiastky a zamestnancov na miesto podľa plánu prakticky nemožné. V súčasnosti musí byť každý, kto príde do mesta, izolovaný na 20 dní.

Ak sa mining rig pokazí, získanie náhradných dielov je asi také ľahké ako získanie dodanie náhradných dielov na opustený ostrov. Našťastie z väčšej časti sú napájacie zdroje a zariadenia stabilné, čo zníži potrebu zdrojov a nových súčiastok. Ak však budú karantény a izolácie pokračovať po nejakú dlhšiu dobu, mohlo by sa to raidkálne zmeniť.

Čína stále bojuje

Mnoho čínskych tovární je zatvorených a nebude ich možné znovu spustiť minimálne do 15. februára. Čína usilovne pracovala, aby zabránila ďalším komplikáciám. Nedávno pomohlo aj vybudovanie dvoch nových nemocníc v priebehu pár dní. Všetky opatrenia prijaté v krajine by mali zabrániť šíreniu vírusu a umožniť podnikateľom pokračovať v činnosti.

Chcete začať ťažiť kryptomeny doma?

Oplatí sa ťažiť kryptomeny? Vďaka týmto grafickým kartám budete profitovať!

Čo čítať ďalej?

TOP 5 málo známych kryptomien s veľkým potenciálom

Zdroj:
coingeek.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.