Telegram Token má vážne problémy – Projekt je dočasne pozastavený!

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Americká komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) oznámila, že Telegram a token GRM poskytujú neregistrovaný predaj digitálnych tokenov. V tlačovej správe z 11. októbra SEC podala proti Telegramu a Telegram Open Network (TON) mimoriadny zásah a súdny príkaz. Sťažnosť bola podaná na federálnom okresnom súde na Manhattane.

Nastáva problém

V celej žiadosti sa píše, že Telegram a TON nezaregistroval ich predaj GRM tokenov, ktorú SEC považuje za cenné papiere. Pretože zákon o cenných papieroch z roku 1933 vyžaduje, aby všetky cenné papiere boli zaregistrované v SEC, agentúra považuje predaj žetónov GRM za nezákonný. Podľa Stephanie Avakian, spolupredsedníčky oddelenia na vymáhanie práva SEC:

„Cieľom našej mimoriadnej akcie dnes je zabrániť tomu, aby Telegram zaplavil americké trhy digitálnymi tokenmi, o ktorých tvrdíme, že boli nezákonne predané.”

Telegram token sa má predávať iba za istých podmienok

Vo februári 2018 Telegram predložil tzv. Formulár „D”. Formulár D sa používa, keď spoločnosť predáva cenný papier bez toho, aby ho zaregistrovala v SEC s použitím jednej z dvoch výnimiek. Prvá výnimka, 506 písm. B), bráni spoločnosti vo všeobecnom propagovaní cenného papiera. Vyžaduje sa, aby sa záruka predala iba akreditovaným investorom.

Druhá výnimka, 506 písm. C), je priamejšia: Záruka sa na ňu vzťahuje, iba ak sa predáva výlučne akreditovaným investorom. Spoločnosť však môže inzerovať a požadovať ponuku zabezpečenia. Podanie formulára D Telegramu bolo v rámci výnimky 506 (c).

Problém s distribúciou

GRM tokeny Telegramu by sa pôvodne predávali iba akreditovaným investorom v počiatočnej ponuke tokenov. Keďže však títo držitelia tokenov budú môcť tokeny ďalej predávať, SEC to považovala za porušenie výnimky podľa pravidla 506 písm. C), že do cenného papiera môžu investovať iba akreditovaní investori:

„Keď Telegram doručí TON nákupcom, budú môcť predávať miliardy Gramov na otvorenom trhu investujúcej verejnosti. Telegram a jeho pridružené spoločnosti uľahčia tento predaj na obchodných platformách pre digitálne aktíva. Hneď ako dôjde k ich ďalšiemu predaju, Telegram dokončí svoju neregistrovanú ponuku s miliardami TON tokenov obchodujúcich na viacerých platformách rozptýlenej skupine investorov.”

Z tohto dôvodu SEC podala „predbežný príkaz”, aby zabránila počiatočným investorom získať GramSEC to urobila, pretože je presvedčená, že to je jediný spôsob, ako zabrániť tokenu v oslovení neautorizovaných investorov, a nie čakať na porušenie výnimky po predaji tokenov – vtedy by bolo takmer nemožné spätne získať cenné papiere a dať ich výlučne do rúk akreditovaných investorov.

„Keď sa Gram dostane na verejné trhy, bude prakticky nemožné uvoľniť ponuku, pretože totožnosť mnohých kupujúcich zostane utajená. Preto je potrebný dočasný zákaz a predbežný príkaz, aby sa zabránilo bezprostrednému doručeniu Gramu pre prvotných nákupcov (ktorí pravdepodobne okamžite predajú milióny z nich na verejné trhy).”

Môžete si prečítať

Streamer 7 dní natáčal svoj kameň – Už na tom zarába

Zdroj:
cointelegraph.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.