Vývojári ETH chystajú prekvapenie

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Interný dokument odhalil, že skupina vývojárov pracuje na rýchlejšej implementácii nových zmien, ktoré by mali byť funkčné už po nadchádzajúcej aktualizácii siete.

Problém so škálovateľnosťou

Jednou z najdôležitejších otázok pre vývojárov Etherea je riešenie problémov so škálovateľnosťou. V dôsledku problémov so škálovateľnosťou sa už niekoľko projektov s plánovaným ICO preorientovalo z platformy Etherea na iné, novovznikajúce projekty. Navyše, ďalšie decentralizované platformy ako EOS a Stellar Lumens predstavujú v tejto chvíli pre Ethereum solídnych súperov.

Mohlo by vás zaujímať: Všetko, čo potrebujete vedieť o Ethereu a škálovaní

Prekvapivý upgrade

Najnovšia správa však naznačuje, že vývojári Etherea uvažujú o prekvapivom upgrade, aby sa krátkodobo zvýšili možnosti siete. Krátko po konferencii Devcon4 v októbri tohto roku mali vývojári štyri súkromné schôdzky. Greg Colvin zverejnil interný dokument na Githube. Dokument uvádza zápis z jednania, ktoré naznačuje, že do júna 2019 dôjde k upgradu s názvom „ethereum 1x”.

Oficiálne zatiaľ nič potvrdené nebolo

Vývojári ale zatiaľ oficiálne tvrdia, že je ešte príliš skoro na to, aby verejne diskutovali o nových návrhoch. Hoci vývojári zvyčajne navrhujú zmeny kódu, verejné siete ako Ethereum ich môžu implementovať iba po distribuovanom konsenze medzi všetkými používateľmi softvéru. Jedno zo stretnutí uvádza účastníkov, ako je spoluzakladateľ Etherea Vitalik Buterin a vývojárov ako Lane Rettig, Peter Szilagyi a Hudson Jameson, ďalej významné osobnosti, ako je Joseph Lubin, zakladateľ Consensys Systems.

Hard fork?

Dokument naznačuje, že vývojári diskutovali o niekoľkých zmenách, ako je tzv. hard fork alebo systémová aktualizácia. Niektoré z možných vylepšení zahŕňajú zavedenie skladovacích poplatkov alebo „nájomného” pre inteligentné zmluvy.

Vývojári tiež údajne diskutujú o nahradení EVM eWASM. Implementácia systému eWASM by umožnila rýchlejší a šikovnejší prístup k výpočtom. Niektoré z ďalších údajne zvažovaných zmien zahŕňajú „čo možno najviac verejnú spätnú väzbu”, „malé, postupné aktualizácie” a „analýzu založenú na dátach, ktorá informuje o motivácii ku zmenám”.

Transparentnosť je stále najvyššou základnou hodnotou

Aby bolo možné lepšie koordinovať stále rýchlejšie a rýchlejšie zmeny, niektorí vývojári navrhli behom schôdzky pracovať v súkromnom režime. Avšak, kvôli udržaniu kľúčovej hodnoty transparentnosti toto vyvrátil sám Buterin. Dokument cituje, že hovorí, že je „skôr proti súkromným rozhovorom a úplne proti súkromnému fóru.”

Nesúhlas so schôdzkou, ktorá sa konala v piatok v internom chate, vydaril tiež Arif Schoedon. Povedal, že plánovanie prebiehalo bez akejkoľvek účasti verejnosti: „Ak chcete mať súkromné pracovné skupiny, je to v poriadku a má to zmysel, ale mali by ste byť transparentní a možno začať verejným oznámením,” napísal Schoedon.

Záver

Čo si myslíte o plánovaných zmenách? Pomôže to ETH? Podeľte sa o svoj názor v komentároch pod článkom alebo na našej FB stránke.

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame a Twitteri.

Preložené z českého originálu, ktorý pre vás pripravila Denisa.

Zdroj:
Coinspeaker.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.